Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 11 hetesen lehet egy kutya...

11 hetesen lehet egy kutya szobatiszta?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő. Március közepén elkezdődik a tavaszi szünet és akkor kapok egy kutyát. Abba a 2 hétbe mindennap levinném 2-3-4 óránként hogy elvégezze a dolgát és szoktatnám az egyedülléthez. Lenne egy szobakennele is hogy abba legyen ameddig mi nem vagyunk itthon hogy ne tegyen magába vagy a lakásba kárt. Szerintetek bevállaljak így egy 11 hetes kölyköt vagy inkább ne?

2016. jan. 6. 11:54
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Kedves utolsó én mindenkit felpontoztam.
2016. jan. 6. 12:42
 12/19 anonim ***** válasza:
2016. jan. 6. 12:44
 13/19 anonim ***** válasza:
Általában azt mondják, ahány hónapos a kiskutya, annyi órát bír ki, vagyis 2 hónapost legalább 2 óránként kell kivinni, 3 hónapost 3 óránként, stb. (Persze ez csak nagy vonalakban van így, pl az éjszakát elég sok kölyök már kezdetektől kibírja baleset nélkül, mivel akkor alszik.) Az biztos, hogy a 7-8 óra nem várható el egy kiskutyától sem, pláne nem yorkie-tól (vagy keverékétől). Azzal pedig egy életre el lehet szúrni a szobatisztaságot, ha a boxban maga alá kell csinálnia szerencsétlennek, mert egyszerűen nem képes tartani. Akkor már inkább a fürdőszobába pisiljen/kakiljon, ahol fel lehet takarítani.
2016. jan. 6. 14:10
 14/19 anonim ***** válasza:
Kezdjuk ott 12-13 hetesen van meg az osszes oltasa. 8 hetesen kell hogy elhozzatok. 12-13 hetes korban lehet csak setaltatni es szobatisztasagra szoktatni. Kisteatuek inkabb 5-6 honaposan lesznek szobatisztak. Egy kisbaba sem lesz pik pak szobatiszta igy egy kolyok sem. Szobakennelbe meg nem ajanlom hogy csukjatok. Inkabb egy 7-8 honapos fiatal kutyust hozzatok ki menhelyrol,ok mar szobatisztak de kolyoknek szamitanak.
2016. jan. 6. 14:33
 15/19 anonim ***** válasza:

"Kedves utolsó hol lehet yorki jellegűt mert én nem nagyon láttam menhelyen :( Kérlek tudsz segíteni? Akár privibe is."

Az előző által linkelt fajtamentésnél, a 2 csivavamentésnél is láttam már yorkie jellegűt, illetve kivárhatod, amíg helyi menhelyre érkezik, és qrva lecsapsz rá.

De nekem lenne egy kérdés: ilyen feltételek mellett miért ragaszkodsz a kölyökhöz?

- Kölyökkutyáknál az a reális, hogy annyi óráig tudja tartani, ahány hónapos. Felnőtt kutyákat sem ajánlott napi 8 óránál tovább arra kényszeríteni, hogy tartsák, mert nem egészséges nekik.

- A szobatisztaság egy dolog, de a kölykökkel egyébként is csak a baj van: rágnak, szocializálni kell őket, mindent neked kell megtanítanod nekik.

- Szobakennelt használatát semelyik szakirodalom nem ajánlja 3-4 óránál tovább.

- Egy felnőtt kutya is nagyon jól tud az emberekhez alkalmazkodni, remekül tud tanulni. (Unokatesóm 1 évesen befogadott kutyája 1 hónap alatt lett teljesen balesetmentesen szobatiszta, de 1 hét alatt megértette a dolog lényegét. Az én kutyám az első perctől kezdve szobatiszta.)

- A fajtamentések legtöbbször ideiglenes befogadókkal dolgoznak. Ők nagyon jól ismerik a kutyáikat, tanítják őket, dolgoznak a problémáikon. Neked már csak folytatni kell a munkájukat.

2016. jan. 6. 14:34
 16/19 anonim ***** válasza:
Esélytelen. Ha kölyköt akarsz, készülj fel rá, hogy sokat fogsz takarítani.
2016. jan. 6. 14:37
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Ja, most esett le, panelban akarja tartani...

Kérdező, ha lehet ne szúrj ki a kutyával, ugyanis állatkínzás kutyát lakásban tartani.

Pár éve már nem kötelező a szájkosár, 2016-tól hála Istennek eltörölték a láncon tartást.

Remélem egyszer betiltják a lakásban tartást is.

2016. jan. 6. 15:11
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

# 17/17

Legalább badarságokat ne beszélj már. Mi az hogy állatkínzás? A kertes házak is csak nagy kennelként vannak a kutya tudatába. Séta kell nekik hogy elmehessenek a "kennelből" és levezethessék az energiáikat. Teljesen mind1 hogy lakásból viszed vagy kertből. Ugyan olyan megfelelő. Sőt sok esetbe egy csak kerti kutyának jobb is lenne a csak benti életmód+séta.

2016. jan. 6. 15:50
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az előző kutyusom is nagyon jól bírta a kennelbe sőt imádta. :) Kösz nem kell több válasz.
2016. jan. 6. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!