11 hetesen lehet egy kutya szobatiszta?

"Kedves utolsó hol lehet yorki jellegűt mert én nem nagyon láttam menhelyen :( Kérlek tudsz segíteni? Akár privibe is."
Az előző által linkelt fajtamentésnél, a 2 csivavamentésnél is láttam már yorkie jellegűt, illetve kivárhatod, amíg helyi menhelyre érkezik, és qrva lecsapsz rá.
De nekem lenne egy kérdés: ilyen feltételek mellett miért ragaszkodsz a kölyökhöz?
- Kölyökkutyáknál az a reális, hogy annyi óráig tudja tartani, ahány hónapos. Felnőtt kutyákat sem ajánlott napi 8 óránál tovább arra kényszeríteni, hogy tartsák, mert nem egészséges nekik.
- A szobatisztaság egy dolog, de a kölykökkel egyébként is csak a baj van: rágnak, szocializálni kell őket, mindent neked kell megtanítanod nekik.
- Szobakennelt használatát semelyik szakirodalom nem ajánlja 3-4 óránál tovább.
- Egy felnőtt kutya is nagyon jól tud az emberekhez alkalmazkodni, remekül tud tanulni. (Unokatesóm 1 évesen befogadott kutyája 1 hónap alatt lett teljesen balesetmentesen szobatiszta, de 1 hét alatt megértette a dolog lényegét. Az én kutyám az első perctől kezdve szobatiszta.)
- A fajtamentések legtöbbször ideiglenes befogadókkal dolgoznak. Ők nagyon jól ismerik a kutyáikat, tanítják őket, dolgoznak a problémáikon. Neked már csak folytatni kell a munkájukat.

Ja, most esett le, panelban akarja tartani...
Kérdező, ha lehet ne szúrj ki a kutyával, ugyanis állatkínzás kutyát lakásban tartani.
Pár éve már nem kötelező a szájkosár, 2016-tól hála Istennek eltörölték a láncon tartást.
Remélem egyszer betiltják a lakásban tartást is.

# 17/17
Legalább badarságokat ne beszélj már. Mi az hogy állatkínzás? A kertes házak is csak nagy kennelként vannak a kutya tudatába. Séta kell nekik hogy elmehessenek a "kennelből" és levezethessék az energiáikat. Teljesen mind1 hogy lakásból viszed vagy kertből. Ugyan olyan megfelelő. Sőt sok esetbe egy csak kerti kutyának jobb is lenne a csak benti életmód+séta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!