Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hol lehet mexikói szőrtelen...

Hol lehet mexikói szőrtelen (kopasz) kutyát (Xoloitzcuintle) venni?

Figyelt kérdés
Az is jó ha nem tenyésztőtől, hanem valakinek ilyen kutyái vannak és kölykök várhatók.
2010. márc. 25. 19:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó! Amit leírtál az minden meztelen kutyára igaz...aki nincs jól szocializálva/ nevelve. Nekem is meztelen kutyám van-igen, idegenekkel távolságtartó, de hát kutya, ne is legyen mindenki legjobb barátja! De ha többször találkozunk az illetővel, s érzi, hogy jóviszonyba vagyok vele, ő is barátságosabbra veszi a figurát.Nem szereti, hogy dögönyözik? Nálunk 2gyerek nyaggatja nap, mint nap és nincs ellene kifogása. Az ágy... no igen, eleinte próbálkozott, mai napig előfordul, hogy a takaró alá helyezi magát, de néhány határozott szó és máris beéri a fotellel :)) Szerintem nem lehet általánosítani ez ügyben. Az enyém ivartalanított, lehet az is jó hatással van rá.
2010. márc. 27. 23:52
 12/18 anonim ***** válasza:
71%

Kedves utolsó!

Az enyémek imádják az idegeneket is.

Igaz, ugatással jelzik, ha jön valaki, aki nem családtag, de azonnal rá is vetik magukat, le se lehet őket vakarni.

A gyerekeket meg egyenesen imádják, reggelente csak arra várnak, hogy a fiam megmoccanjon, máris nyalnák, falnák.

Nem tudom, az utolsó honnan vette az infót, hogy a gyerekeket nem szereti ez a fajta, én eddíg ahány kopasszal és powderrel találkoztam, mind oda volt értük.

Az ágyban aludni meg .....melyik kutya nem szeretne, aki lakásban van tartva?

Szinte mind bepróbálkozik, több-kevesebb sikerrel.

A kínai eredetileg erre volt "kitalálva", nem?

Akkor meg mit csodálkozunk?

Üdv.

2010. márc. 28. 10:24
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Kedves utolsó"!

Most mexikói kopaszról van szó és nem kínairól -.-" Kicsit más a vézenje a kettőnek. A mexikói egy kissé nehezebben kezelhető, terrieresebb típusú kutya, de koránt sem antiszociális, mint ahogy ezt valaki előttünk taglalta..

2010. márc. 28. 11:01
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm már felvettem a kapcsolatot Edittel. Nagyon köszönöm a válaszodat.
2010. márc. 28. 14:38
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, felvettem a kapcsolatot Edittel. Nagyon köszönöm a válaszodat.
2010. márc. 28. 14:41
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Szép napot kívánok Mindenkinek!

Edit vagyok, a Choco-Bit kennel tulajdonosa.

Kennelünkben egy xolo lány kutya van, ez első almot őszre tervezzük. Sajnos elég ritka fajta, így párt valószínűleg Mexikóból importálunk Csolo mellé. Az országban kan kutya egyáltalán nincs. A kutyák száma az országban 5 és Európában összesen 20-30 db van, a magyarországiakat is beleértve.

Az én mexikóim szereti a gyerekeket, sőt mindenkit, a teljesen idegeneket is. De mint minden fajtánál itt is sok múlik a kutya szocializáltságán és a kutya egyéni jellemén.

A mexikói ugyanúgy, mint a kínai, nem lehet agresszív, az nem típusos.

Valóban ágyban helyélős. Sőt takaró alatt télen-nyáron :D Csak az orra hegye lóg ki. Biztosan le lehet róla szoktatni, mi nem próbáltuk, hiszen a kajálás után ez a legjobban szeretett dolog az életében. (Persze a gazdi után.) Sőt képes egész nap aludni. Reggel is úgy kell kikönyörögni az ágyból, és nyögve, mint aki egész éjjel a bányában dolgozott, úgy ébred.

A fajta nagyon intenzíven fejezi ki magát. Mindig nagyon nyilvánvaló, hogy mit akar. Folyamatosan kommunikál. És folyamatosan dumál -nyög, röfög, nyüffög, vakkant. Ezt az állandó kommunikálást nagyon különlegesnek tartom, más fajtánál még nem láttam ilyet. Bár nem sok fajtát ismerek ennyire közelről.

Jól jelez, de feleslegesen és unalmában nem ugat.

2010. márc. 28. 15:17
 17/18 anonim válasza:
Én egy családtól vettem 7000Ft-ért(?)de akitől vettük, azt se tudta, hogy mennyi idős(kiderült kb. fél éves). Azt hazudta hogy 4 hónapos, kínai, és a nővérének van ilyen kínai tenyészete... de már nem érdekelt, hogy mit hadovál össze, nagyon cuki volt a kutty(Bio). Embereket, kutyákat ugatva(vinnyogva?) köszönti,amíg oda nem ér hozzájuk, de aztán mindenkivel barátságos, imád rohangászni és játszani, de aludni is szeret.
2012. jún. 23. 22:37
 18/18 anonim ***** válasza:

Nállam! 130.000,csak igényesnek....

Nem szedett vedett szaporitotol való kutyák..

2016. júl. 31. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!