Hol lehet mexikói szőrtelen (kopasz) kutyát (Xoloitzcuintle) venni?
Kedves utolsó!
Az enyémek imádják az idegeneket is.
Igaz, ugatással jelzik, ha jön valaki, aki nem családtag, de azonnal rá is vetik magukat, le se lehet őket vakarni.
A gyerekeket meg egyenesen imádják, reggelente csak arra várnak, hogy a fiam megmoccanjon, máris nyalnák, falnák.
Nem tudom, az utolsó honnan vette az infót, hogy a gyerekeket nem szereti ez a fajta, én eddíg ahány kopasszal és powderrel találkoztam, mind oda volt értük.
Az ágyban aludni meg .....melyik kutya nem szeretne, aki lakásban van tartva?
Szinte mind bepróbálkozik, több-kevesebb sikerrel.
A kínai eredetileg erre volt "kitalálva", nem?
Akkor meg mit csodálkozunk?
Üdv.
"Kedves utolsó"!
Most mexikói kopaszról van szó és nem kínairól -.-" Kicsit más a vézenje a kettőnek. A mexikói egy kissé nehezebben kezelhető, terrieresebb típusú kutya, de koránt sem antiszociális, mint ahogy ezt valaki előttünk taglalta..
Szép napot kívánok Mindenkinek!
Edit vagyok, a Choco-Bit kennel tulajdonosa.
Kennelünkben egy xolo lány kutya van, ez első almot őszre tervezzük. Sajnos elég ritka fajta, így párt valószínűleg Mexikóból importálunk Csolo mellé. Az országban kan kutya egyáltalán nincs. A kutyák száma az országban 5 és Európában összesen 20-30 db van, a magyarországiakat is beleértve.
Az én mexikóim szereti a gyerekeket, sőt mindenkit, a teljesen idegeneket is. De mint minden fajtánál itt is sok múlik a kutya szocializáltságán és a kutya egyéni jellemén.
A mexikói ugyanúgy, mint a kínai, nem lehet agresszív, az nem típusos.
Valóban ágyban helyélős. Sőt takaró alatt télen-nyáron :D Csak az orra hegye lóg ki. Biztosan le lehet róla szoktatni, mi nem próbáltuk, hiszen a kajálás után ez a legjobban szeretett dolog az életében. (Persze a gazdi után.) Sőt képes egész nap aludni. Reggel is úgy kell kikönyörögni az ágyból, és nyögve, mint aki egész éjjel a bányában dolgozott, úgy ébred.
A fajta nagyon intenzíven fejezi ki magát. Mindig nagyon nyilvánvaló, hogy mit akar. Folyamatosan kommunikál. És folyamatosan dumál -nyög, röfög, nyüffög, vakkant. Ezt az állandó kommunikálást nagyon különlegesnek tartom, más fajtánál még nem láttam ilyet. Bár nem sok fajtát ismerek ennyire közelről.
Jól jelez, de feleslegesen és unalmában nem ugat.
Nállam! 130.000,csak igényesnek....
Nem szedett vedett szaporitotol való kutyák..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!