Valakinek akinek esetleg van Tacskó kutyája vagy esetleg más kutyája tud valami hasznosat mondani. Hogy mit tegyek hogy a kutya a legjobban érezze magát?
nekünk van egy rottweillerünk
mi általában be szoktuk engedni a lakásba és olyankor jót érez
de fontos hogy szeretgesd és foglalkozz vele
Tacsit bent tartsd a melegben, a házban.
Mindennap vidd őt sétálni, ilyen hidegekben mozgasd, futtasd, hogy ne fázzon közben.
Labdázz, játssz vele sokat.
Neveld úgy, mintha ő egy nagy kutya lenne, tanítsd engedelmességre.
Nekem tacskóm van és tapasztalatból mondom, hogy a sima játék és sétáltatás nem elég nekik. Feladatokra van szükségük, ahol az eszüket is használni kell, mert nagyon intelligens kutyák és arra lettek kitenyésztve, hogy önállóan oldjanak meg problémákat (pl. kotorékozásnál)
A sok mozgás mellett taníts neki trükköket, foglald le olyan feladatokkal, ahol gondolkodnia is kell. Ami emellett még az én tapasztalatom, hogy nagyon szeretik a társaságot legyen az kutya vagy ember. Sokszor vidd közösségbe, ahol találkozhat más állatokkal, emberekkel is.
Nagyon makacs kutyák, még idősebb állatok is néha bepróbálkoznak az engedetlenséggel, de nálunk a pozitív megerősítés sokkal jobban bevált,mint a büntetés. Ha valamit jól csinál, akkor látványosan örülni kell neki, nagyon megdicsérni, mert ezzel tudod elérni, hogy a kedvedben akarjon járni. Emellett (szerintem) nem szabad őket túlfegyelmezni sem, mert így éppen azt a tulajdonságukat veszítik el, ami az egyediségüket adja és ez az önálló gondolkodás és munkavégzés. Nagyon nehéz megtalálni a helyes egyensúlyt. Nálunk az vált be, hogy bizonyos szabályokhoz foggal-körömmel ragaszkodom és bizonyos parancsokra azonnal engedelmeskednie kell (egy bizonyos hangsúlyt szoktam ilyenkor használni), egyéb eseteket kissé rugalmasabban kezelek, nem jár bünti, ha nem hajtja végre. Ilyenkor kap egy ejnye-bejnyét, szégyelld magadot, amiből érzi, hogy nem helyes a dolog, amit csinált, de nincs retorzió. Nálunk ez a módszer nagyon szépen működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!