Valaki segítsen.! . Hogy tanítsam be a kutyám?
Vidd el sétálni minden nap, foglalkozz vele minél többet (nem tutujgatásra gondolok, hanem minőségi foglalkozásra). Amíg nincsenek kielégítve az alapvető igényei, addig ne is várj tőle együttműködést.
Amúgy is, mit keres egy kistestű kutya ilyenkor a kertben?
Mennyi idős a kutya? Mennyit sétáltok naponta?
Hogy-hogy felássa a kertet? Bent kellene tartani, pláne ilyen hidegben, ami most van.
Hosszú könyveket írtak a kutyák neveléséről, ezt nem lehet itt pár szóban összefoglalni. Kezdj el olvasni, de a neten is sok anyagot találsz erről.
Az ásásról úgy lehet leszoktatni, hogy sokat fárasztod, sétáltok, tanultok, egyébként meg nincs kint felügyelet nélkül a kertben. (unalmában ás a kutya főleg).
Írd le, mi az a minden, amit próbáltál, és kb. hogyan?
Utánaolvastál, hogyan kell pl. ültetést tanítani? (Ezt a legkönnyebb). Hogyan próbálod? Le tudod írni?
Szobatiszta úgy lesz egy kutya, ha kiskorától (vagy amikor bekerül a házba) kb. 2 óránként ki van hordva üríteni eleinte, később persze már kibír 7-8 órát is.
Ezek a dolgok mind-mind neveléstől függenek.
Meg kéne tanulnod, hogy kell hatékonyan tiltani a nemkívánatos viselkedést > pl. a virágok kiásását.
Ezeket a dolgokat itt nagyon hosszú lenne itt mind leírni...
Jó lenne egy kutyasuliba beiratkoznotok, ott elsősorban téged tanítanak meg arra, hogy hogyan tanítsd hatékonyan a kutyádat.
Szia:)
Én anno a huskymnak úgy tanítottam meg az ülést,hogy pórázt tettem rá,odajött a lábamhoz és lenyomtam a fenekét,közbe mondtam a parancsszót. Ha úgy maradt,jutalomfalat. Sok sok türelemmel ellehet érni. Ha az ül már megy,akkor a fekvést úgy tudod neki megtanítani,hogy maradhoz hívod,leülteted. Leguggolsz mellé és az első 2 lábát szépen 'kihúzod' alóla😃 így lefekszik,majd jutalomfalat.
És így tovább..
Az ásásról meg annyit tudsz tenni,hogy odaviszed a kaparáshoz és óvatosan belenyomod az új / friss ásásba az orrát. Enyém is kapar ha tüzel vagy csontot ás el😃 vagy mert unatkozik. Futtasd le és akkor fáradt lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!