Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek érdemes innen...

Szerintetek érdemes innen kutyát hozni? (link)

Figyelt kérdés
[link]

2016. jan. 2. 00:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet hogy inkább menhelyről hozok csak nem nagyon találok a környékünkön olyat ahol van kölyök."

Merre laksz?

Itt felénk a menhelyre hetente akasztanak új almot.

De állítólag január magasságában is szokott egy kiskutyadömping lenni, amikor a szülők, gazdik rájönnek, hogy a karácsonyra kapott kiskutyát nevelni kell.

"Hát nem tudom genetikai betegségekre menhelyen is ugyanannyi esély végül is ugyanilyen kutyák vannak ott is."

A különbség az, hogy valaki már megkapta a negatív visszajelzést: azzal, hogy a nyakán maradt egy alom kiskutya, vagy a fejére nőtt a kölyök stb.

Illetve menhelyen orvosi ellenőrzés után, chipelve, féreghajtva, megkezdett (idősebb kutya esetében befejezett) oltási programmal kapod a kutyát, ami lássuk be, nem rossz. Még ha el is kérik az árát, ez azért megnyugtató nem?

"És szerintem ahhoz azért elég nagy túlszaporítás kell hogy betegségeik legyenek"

1. kérdés: Örökletes betegségekre gondoltál, ugye?

2. kérdés: Gondolj bele, ha a staffinak és a németjucinak is gyenge volt a csípője, akkor mit örököltek a kölykeik? Attól önmagában nem lesz jobb, mert keverékek a kicsik.

Én nem hoznék innen, de te tudod. (Még mindig ismerek olyan barmokat, akik hamarabb "intézik el" a szaporulatot, minthogy ivartalanítsák az állataikat.)

2016. jan. 2. 05:17
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hozd el innét, ha legalább azt megtette a kedves gazdi, hogy beadatta neki a 6, majd 8 hetes oltásukat, chipjüket, féregteleníti őket, nem bolhásak stb. Ez ugyanis az ő kötelessége lenne. Talán ha mindezeket tényleg megtenné, akkor rájönne, hogy ne szaporítson, mert a kölykök is csomó pénzt el fognak vinni.
2016. jan. 2. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!