Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta kutyát ajánlotok?

Milyen fajta kutyát ajánlotok?

Figyelt kérdés
Egy kertesházban lakunk jó nagy udvarral, dombok és erdők mellett. Több fajta kutyán is gondolkoztam, csak az a feltételem, hogy nagy testű legyen. Mivel még iskolás vagyok (15 éves) és anya meg dolgozik nem lennék itthon napközben, kb. 3 órára érnék haza. 3-6ig tudnék foglalkozni a kutyussal, tudnám sétáltatni. Régebben is volt kutyánk, (kb 6 éve) akkor is foglalkoztam vele csak sajnos meghalt. Milyen kutyát javasolnátok? (főként olyanoktól kérdezem akik értenek a kutyákhoz)

2016. jan. 1. 19:01
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat :)

Megnéztem a videót, de még nem sikerült döntenem. Eddig a komondor, a golden retriver, a kuvasz és a doberman fogott meg a legjobban. AZ is lehet, hogy nem fajtiszta kutyust fogok "venni, hanem egy aranyos kis keveréket az egyik menhelyről.

2016. jan. 1. 19:34
 12/17 anonim ***** válasza:
A kuvaszt nem kell tanítani tudja hogy mi a dolga ;)
2016. jan. 1. 19:34
 13/17 anonim ***** válasza:
A dobberman ,,elíró" vagyok.Ja,és még ajánlom a Csau-csaut is,de az tapasztalt gazdáknak való,mivel nem könnyű eset.Viszont nagyon szépek :) (szerintem)
2016. jan. 1. 19:39
 14/17 A kérdező kommentje:
A csau-csaun is gondolkoztam, csak régen olyan kutyánk volt ezért most más fajtát szeretnék. És amúgy tényleg nagyon szépek :)
2016. jan. 1. 19:45
 15/17 anonim ***** válasza:

Szerintem, mivel nincs kimondottan egy fajta, amiért odavagy, tökéletes lenne egy menhelyi kutyus is. Sajnos bőséges a választék.

Kuvaszt nem javaslom, ha te foglalkoznál vele elsősorban.

Dobermannt sem. A dobi esetében tudni kell, hogy mindenképpen lakásban kell tartani, mert a téli hidegben nagyon fázik, és az egészsége, ízületei is tönkremennek. Emellett a jelleme is azt kívánja, hogy a gazdi mellett legyen a házban. Neki kutyasuli is fontos.

A golden jó választás lehet, illetve a vizsla is, de utóbbit megint csak a lakásban kell alapvetően tartani, fázós ő is.

Én egy szavazatot teszek a menhelyi kutyus mellett :) Nézz körül több menhelyen, biztosan találsz olyat, akivel "egymásba szerettek".

2016. jan. 1. 20:26
 16/17 I.Vanda ***** válasza:

Nem tul ismert fajta de hátha megtetszik:D

[link]

2016. jan. 1. 21:17
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szerintem menhelyről fogok kutyát választani :)
2016. jan. 1. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!