Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csinálok rosszul a Csivavá...

Mit csinálok rosszul a Csivavámmal?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt kaptam egy extra mini csivavát, hat hetes, még kicsi.

Csináltam neki egy 1.5mx1m-es nagy játszó házat kartonból, tele van plüssökkel, zugokkal, még alom is fért bele, kaja, pia, minden amiről álmodhat egy kiskutya, de nem akar benne lenni.

Amikor benne van mindig nyüszít, sír, nyávog, kapar, ugrál, nem fogadja el a helyet. AZ első éjszaka egész este fent voltam meg egész este sírt..

Reggel anya mondta hogy ez csak egy kezdeti hiszti, hiányzik neki a családja amiatt van, 1-2 nap és elmúlik.

De nem ezt veszem észre.. Ma volt ugye szilveszter, elmentem szilveszterezni, őt itthon hagytam a kis helyén, hogy szokja addig is. Hazajöttem, és hallottam hogy megint egész éjszaka sírt, még nap közben is, már teljesen be van rekedve szegény.

CSAK Akkor hagyja abba, ha kiveszem a helyéről, lefekszek az ágyra laptopozni, és ott fekhet rajtam.

De ez így nem mehet, nem aludhat az ágyban mert egy az hogy élesek még a karmai, és nagyon karmol, mi van ha a szememet szúrja ki egy este, a másik hogy még nagyon kicsi, egy termetesebb hörcsög le tudná őt győzni, mivan ha véletlenül összenyomom, meg még a pisit sem tudja visszatartani, és még ott van hogy csivava, és ha leesik az ágyról kitörik a lába.

A lényeg az, hogy meg kellene szoknia a fekhelyét, de ez neki egyáltalán nem megy.. csak az ölemben tud elaludni, ha kell egész este és egész nap sír míg fel nem vesszük..

Ötletek? :/

2016. jan. 1. 16:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Meglepetés volt a kutya? Vagy milyen indokot tudsz mondani arra, hogy minimálisan sem néztél utána egy kutya igényeinek? Sír a kartondobozban? Jéééé...

Honnan szedted ezt a marhaságot, hogy jó lesz neki egy kartondoboz telepakolva minden szrral?

Mellesleg megsúgom, a karton is átázik a pisitől.

Keress neki jobb helyet, mielőtt kinyírod.

2016. jan. 1. 18:57
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Jaj :(

Előttem már sok mindent leírtak (nem lett volna szabad 6 hetesen elhozni, szaporítós, lehet hogy beteg, nincs extra minin csivava stb.)

A kutya az kutya, nem macska és nem hörcsög. Nem használunk almot, valószínűleg úgysem szokik bele, ha meg mégis, az életben nem lesz szobatiszta.

Sajnos jó pár hónap eltelik addig, amíg szobatiszta lesz, addig nincs más megoldás, mint extra gyorsan feltörölni a pisit, felszedni a kakit, felmosni. Naponta nagyon sokszor. Egy kölyökkutya így működik.

Gondolom, se oltása, se semmi. Vidd el holnap állatorvoshoz, adasd be neki az első oltás, plusz chipet, féregtelenítőt. Vegyél neki egy meleg kutyaruhát, abban vidd ki pisilni-kakilni kb. 2 óránként, olyan helyre, ahol nincs más kutya. Ha kint sikerül neki valamit, dicsérd meg. Ha bent, akkor pedig takarítás. Így lesz leghamarabb szobatiszta, de így is majd kb. 4-5 hónap múlva.

Játszóházat és hasonló baromságokat felejtsd el. Vegyél egy szobakennelt, ha nem vagy otthon/nem tudtok vele foglalkozni, oda tedd be. Fokozatosan szoktasd be, eleinte pár percet, és adj neki finom jutalomfalatot benne, aztán naponta növeld kicsivel az időt. Bezárva azért 6-7 óránál többet egyszerre később se legyen lehetőleg.

Éjjelre tegyél le neki puha fekhelyet az ágyad mellé lehetőleg, ahogy már írták.

Nappal meg lehessen szabadon, jöhessen-mehessen, amikor otthon vagy.

Türelmes, nyugodt és következetes legyél, és készülj fel a rengeteg felmosásra, takarításra.

Ha ez így nem megy, akkor új gazdit keress neki.

2016. jan. 1. 20:52
 13/21 A kérdező kommentje:

De amúgy ezt a karton dobozt ne úgy képzeljétek el.

Ez 2 nagy számítógépház tartó karton dobozból lett eggyé ragasztva, a kutya pedig akkora mint egy kis toll. A kutya vígan még szaladgálhat is benne, annyi szabad tere van. Rákerestem erre a "szobakennelre", hát fele akkora sincs mint amit én összehoztam neki :/

2016. jan. 1. 22:10
 14/21 A kérdező kommentje:
A gond itt jelenleg csak az, hogy napközben játszunk vele, velünk van, éli világát, de estére amikor aludni szeretnénk és betennénk erre a kis helyére mindig sír..
2016. jan. 1. 22:11
 15/21 A kérdező kommentje:
(Egyébként ebből a karton dobozból kilát, mert a fedelét kivágtam, annyi, mintha egy kis kertbe lenne bezárva éjszakára.)
2016. jan. 1. 22:12
 16/21 anonim ***** válasza:
Fel tudnál tenni egy képet erről a játszóházról?
2016. jan. 1. 22:18
 17/21 anonim ***** válasza:

Azért sír, mert természetellenesen korán lett elszakítva az anyjától, testvéreitől. Természetes most még, hogy sír, amikor egyedül marad. Pár nap, 1-2 hét, és jobb lesz. De csak akkor, ha nem veszed fel, amikor alvásidő van és sír - ezzel azt tanulja meg, hogy sírnia kell, hiszen célt ér vele!

Nyugodt hangon hozzászólhatsz, hogy csend legyen, alvás van, és legyen közel az ágyadhoz, de ennyi. Ne menj ilyenkor oda hozzá, ne vedd fel, ne nyugtatgasd stb.

Ki kell bírni ezt az időszakot.

2016. jan. 1. 22:25
 18/21 anonim ***** válasza:

Egyrészt a szobakennelnek millió mérete van, merthogy a kutyáknak is, szóval ezen ne pörögj, vehetsz bernáthegyinek valót is.

Másrészt se a szobakennel, se a doboz nem arra kéne hogy szolgáljon, hogy az legyen a kutya élettere, mint azt elmondtuk. Nem hörcsög, ne zárd be, ezt értsd meg végre. A kutya helye pihenőhelyként kell hogy szolgáljon, ahhoz meg nem kell tér, pláne egy ilyen picur kutyának, sőt, amúgy külön jó, ha kicsi, kuckószerű, a kutyák ugyanis alapból üreglakó állatok, szóval nekik fekszik ez a "kis helyre behúzódok aludni" téma.

2016. jan. 2. 06:39
 19/21 anonim ***** válasza:

Amúgy próbáltad már a kutya szemszögéből nézni azt a dobozt? Valószínűleg a plafont látja belőle, semmi mást.

Szóval komolyan mondom, dobd ki a dobozt rettenetesen gyorsan, és cseréld el a kutyádat egy hörcsögre, vagy nemtudom. Megnyomorítod szegény állatot lelkileg, ha nem úgy bánsz vele, mint egy kutyával. Csak azért, mert pici, még ugyanúgy KUTYA, így nagy betűvel, alapvetően ugyanarra van szüksége, mint egy német juhásznak. És az nem a bezártság. Nem tudsz neki akkora dobozt csinálni, ami elég lenne. Engedd ki a lakásba, és takaríts, egy kölyök ezzel jár. Ha bevállaltad, viseld el, ne a kutya szívja meg, hogy nem gondolkodtatok előre.

2016. jan. 2. 06:43
 20/21 Akiteki ***** válasza:

Ötlet az van.

Pl. hogy most vigyétek vissza a szaporítónak, ahonnan beszereztétek (feltéve, hogy nem egy parkolóban adta oda és fogalma sincs a szüleidnek, honnan van), mert ezzel a kutyával sok egyéb baj is lehet még.

Aztán ha felkészültetek egy kutya tartására (értsd tisztában lesztek vele, hogy mivel jár egy extra mini állat beszerzése és hogy milyen igényei vannak egy kutyának), akkor vegyetek rendes tenyésztőtől.

2016. jan. 2. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!