Otthon hagyjam a kutyámat, vagy vigyem magammal?
Ha a házban egyedül nem maradhat és biztonságos helyre nem tudjátok bezárni, akkor vidd magaddal.
Én az enyémekből indulok ki, úgy remegnek ilyenkor, mint a kocsonya, jót tesz nekik a gazdi közelsége. Sosem hagynám ilyenkor kint őket egyedül.
2-es vagyok. Velünk valószínűleg pont ez történt. Az idősebb kutyámat régen hidegen hagyták a lövések a kutyasuliban, semmitől nem ijedt meg, a szilveszter sem hatotta meg. Fogalmunk sincs mi történt és mikor, de 5 éves kora óta retteg, remeg otthon ha valami durran, akár csak a távolban is.
Én azt gyanítom, hogy bedobhattak mellé egy petárdát. A fiatalabb kutyánkra pedig egyszerűen ráragad a félelem az öregebbről. Mostmár sosincsenek egyedül ilyenkor, mindig bent vannak szilveszterkor. Sajnos szilveszter előtt nyugtatót is szoktunk íratni a dokival és ha szükségesnek látjuk, akkor kapnak is, hogy átaludják az éjszakát. Nem jó érzés, de amikor látom, hogy nem érti és reszket, mint a kocsonya, bújik, nyüszít, az bizony nekem, mint gazdinak fáj... Ha teheted, ne hagyd kint egyedül!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!