Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam le arról,...

Hogyan szoktassam le arról, hogy minden játékot széttépjen?

Figyelt kérdés

amint elkezdünk játszani,a kutyámnak az a mániája hogy 5perc után széttépi,amivel épp játszik.az előző kutyámra párszol elég volt rászólnom,és abbahagyta,rövid időn belül le is szokott róla.

a mostaninak van olyan hogy 20percig is mondom,hogy nem...azután már megunom,és vége a játéknak.

de a következő alkalommal ,amint a szájában a játék,már tépi is...

másfél éves stafford keverék,az ő erejével a legmasszívabb játékok se hosszú életűek...

2015. dec. 29. 18:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A játék a tiéd, nem a kutyáé. Vagyis ne hagyd előtte. A játékkal együtt játszatok, ne pedig ő egyedül. Fölösleges szidni ezért, főleg akkor, ha hatástalan is. Ezzel inkább csak ártasz. Hívd magadhoz, játszatok együtt.

Egyébként vannak olyan játékok, amiket nem tud csak úgy szét szedni. Jó minőségű labdák, párnák, ütőzsákok.

2015. dec. 29. 18:55
 2/13 anonim ***** válasza:
Vegyél neki kongot vagy egy jó kis marhalábszárat, na ha azt is szétszedi 5 perc után, akkor minden elismerésem.
2015. dec. 29. 18:55
 3/13 anonim ***** válasza:
staffordnak autó vagy motorgumi kell,azt nem rágja szét egyből és lehet lógatni is.
2015. dec. 29. 18:58
 4/13 A kérdező kommentje:

együtt játszunk,nincs előtte semmilyen játék.

pl teniszlabdát eldobom kb.5-6x utána már nem nekem hozza hanem elviszi a másik irányba,és elkezdi tépni a bevonatot.ha azt mondom neki hogy hozd,akkor csak ő jön,de a játékot ott hagyja.vagy ha elcserélném egy másikra,és azt kezdem el dobálni,akkor azzal csinálja ugyanezt.

a kongon gondolkodok már én is,az van amit még nem próbáltam.ami ez alatt van,szinte mindent vettem már,amire azt mondom hogy nyúzható.

volt már neki k9-es ütőzsákja is,de azt eladtam,mert a zsákra nem harapott rá(pedig 2 hétig próbáltam rászoktatni)mindig csak a fülére ment...de ezt is ugyanúgy ki akarta kezdeni...pedig ezt szerettem,mert ezt tényleg lehetett volna nyúzni...

marhalábszárat sokszor kap,hogy abban is le tudja vezetni az energiáit,de az mégsem játék.

az autógumi meg egyszerűen nem érdekli.

2015. dec. 29. 19:08
 5/13 anonim ***** válasza:
Staffordnak strapabíró játék kell. Erős a harapasa, és a fajta jellemzője, hogy szeret ragcsalni (irodalom is írja) Egyébként tapasztalat (3 éves stafi mix). Ha textiljátékot akarsz neki adni, olyan anyagot válassz, mint amiből pl. a dzsekik, meg a hátizsákok vannak az erősebb (így tudom korulirni az anyagminoseget), kapható olyan is.
2015. dec. 29. 19:12
 6/13 A kérdező kommentje:

ÁÁ köszi a textil dolgokról már akkor lemondtam,mikor a boltban megnéztem a illesztéseket :D

tudom hogy rágcsál,azzal nem is nincs is baj,mert arra ott a csont,mást nem rág meg.

annak is örülnék,hogy ha abba sem hagyja,legalább később kezdené el,mert olyan illúzió romboló hogy csak 10 percet tudunk érdemben játszani...éppen hogy csak bemelegszünk.

2015. dec. 29. 19:20
 7/13 anonim ***** válasza:

"a mostaninak van olyan hogy 20percig is mondom,hogy nem."

Az első nem után el kell venni tőle.

2015. dec. 29. 19:56
 8/13 A kérdező kommentje:

na,akkor egy darabig nem játszunk :D

mindenesetre holnaptól így lesz .elég értelmes,remélem hamar leesik neki a tantusz

2015. dec. 29. 20:01
 9/13 anonim ***** válasza:

Meg kell tanulnod neked is, hogy hogyan kell játszani a kutyával. Alapvetően nem az a normális, ha elviszi és szétszedi a játékot a kutya, hanem ha odaviszi hozzád, hogy játszatok tovább. És ezt nem rászólásokkal, büntetésekkel, szidással tudod elérni, vagy azzal, hogy végleg elveszed a játékát. Így csak még kevésbé bízik benned játék közben. Miért is bízna, hisz ő teljesen logikusan viselkedik. A kutya akkor szeret játszani a gazdájával, ha ő nyerhet a játékban, és sajnos ezt a legtöbben teljesen figyelmen kívül hagyják. Ha te mindig elveszed a labdáját, ezáltal ő mindig veszít, miért is vinné oda hozzád?

Illetve tényleg jó minőségű játékot használj, persze az nem pár száz forint lesz. A Julius k9, Dogtech, Bende, Gappay és hasonló termékeket nem tudja szétszedni.

2015. dec. 29. 21:37
 10/13 A kérdező kommentje:

Nem értem mit ronthatok el...

Eldobom,visszahozza,szó szerint a tenyerembe teszi.

Közben agyon dögönyözöm és dicsérem.

Ha olyan a játék ami téphető,akkor hagyom had húzza.

Ezt megunja 10percen belül,és elkezdi tépni.

Nem szoktam leszidni.most próbáltam ezt,hogy rászóltam.eddig úgy csináltam,hogyha meguntam akkor összeszedtem a játékot,és mentem a dolgomra.

De igy most nem is tudom már mit csináljak...

2015. dec. 29. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!