Szerintetek mikor illik és mikor nem illik kutyát sétáltatni?
Ilyen szabály nincs.
Én a fővárosban élek egy kertvárosi részen.
Elég sűrűn itt is sétáltatnak kutyát.
Az enyém is ilyenkor ugat, morog, stb. de nem zavar.
Amikor én viszem sétálni, akkor ügyet sem vesz másik kutyákra, de azok a kerítés másik oldaláról, hörögnek, morognak, meg a szokásos.
Alkalmanként 2-3 ember be szokott szólni, hogy miért erre sétáltatom a kutyát (??????????), meg hasonlók, de arról NEM TE TEHETSZ, ha az ő kutyájuk vinnyog!
Ha nem képes a kutya ugatást elviselni, akkor ne tartson kutyát, de neked ne mondja meg, hogy mikor és mit csinálj!
Tanuld meg fegyelmezni a kutyádat, hogy ne ugasson fölöslegesen.
Amíg ez nem megy, addig vidd sétálni napközben.
Ha meg rendesen sétál, és a többi kutya ugat, akkor meg nyilván nem a tiéd veri fel a környéket, hanem mindenki másé.
Az meg az ő ostobaságuk, hogy a kutyájuk nem 3 db ugatással jelzi a területét, hanem elmeháborodott módjára ugat.
Egyébként a fél7 szerintem ígyis úgyis belefér. Igaz, hogy hamar sötétedik, de attól az még csak fél7.
Mondjuk a terület jelző ugatással egymást is fel tudják hergelni a kutyák, de arra is azt mondanám, inkább 9-10 után lehet zavaró.
Mondd meg neki, hogy b.ssza szájba magát...
Mi az, hogy neked kell alkalmazkodnod hozzá/hozzájuk?? Tudod a mondást (nem neked szól), vagy megszoksz vagy megszöksz:)
Arra figyelj, hogy ne tudják lemérgezni a kutyát, de egyébként ne foglalkozz ilyenekkel.
Én is sétáltatom a kutyát, nekem olyan kutyám van, akin meglátszik, ha nincs lemozgatva, én van, hogy hajnal 4kor viszem el, és van hogy este 10kor is elviszem egy sétára. Nagyon nem érdekel, hogy bárkit is zavar-e. Egyet veszek figyelembe: Hogy ha nekem ilyenkor van időm, és a kutyám boldog tőle, akkor egyértelmű, hogy sétáltatom.
Más, ha hangoskodnátok. Nyilván azt azért éjszaka nem igazán illik. Vagy ünnepekkor. De sétáltatás...(egyébként én is falusi vagyok:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!