Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy érdemes jelezni a kutyána...

Hogy érdemes jelezni a kutyának ha rosszat csinál?

Figyelt kérdés

Pl. rágja a szőnyeget vagy az ajtó félfát... rászólok de semmi. Hogy érdemes jelezni neki? Valakitől azt hallottam hogy az orrára kell rákoppintani, de valaki meg azt mondta hogy a fenekére kell csapni...

Kezdő kutyás vagyok :)

2010. márc. 24. 10:40
 1/10 anonim ***** válasza:
49%

Nekem már a hangsúlyomról tudja. Olyan lassan jön, mint az állókép, ha hallja a hangomon, hogy valami tettén kiakadtam :-)

Én az orrára koppintok, ha nem látom, hogy értené, hogy baj, amit tett. Ha szánja-bánja bűnét, akkor elég neki a szigorúan közölt: ilyet mégegyszer meg ne lássak!

Fontos, hogy tudja, miért szidod: odavinni a szétrágott szőnyeghez, ajtófélfához, mutogatni és mérgesnek lenni.

2010. márc. 24. 10:45
 2/10 anonim ***** válasza:
68%

A gazda keze simogat, jutalmaz. Ha rág , erélyesen rászólsz, hogy NEM!. Elviszed onnan és adsz neki rágni valót.Komolyabb esetekben a nyakbőrénél fogva kicsit meg lehet emelni, de ezt ritkán, mert ha állandóan teszed, elveszti a hatásosságát.

Ahol lehetőség van rá, pl ajtófélfa...bőrolajjal be lehet kenni. Szagtalan, nem hagy nyomot, viszont a kutya számára nagyon keserű.

2010. márc. 24. 10:47
 3/10 A kérdező kommentje:
Az én kutyám még csak 4 hónapos, egy hete van nálam és sajnos most ez a rágó korszaka van. Elkezdett mindent rágni és nem tudom hogy értené meg hogy ezt nem szabad. Még annyira nincs hozzám / hozzánk szokva, így hiába szólok rá. Olvastam pár dolgot a kutyanevelésekről, ott azt írják hogy adni kell neki valami mást amit rághat, de azt nem írták mit kell csinálni, hogy kell jelezni neki ha nem hagyja abba a rágást..
2010. márc. 24. 11:07
 4/10 anonim ***** válasza:
23%

szerintem sem jó ha ütöd a kutyát.

több módszer is van pl.

ráraksz egy pórázt és odaviszed az ajtófélfához. ha elekzdi rágni erélyesen gyorsan határozottan rászólsz(akár rá is kiállthatsz )hogy NEM és közben megrántod a pórázt. A rántás a nemmel egy időben történjen gyors hirtelen mozdulattal aztán lazítsd is el rögtön(húzóversenyt nem játszunk a kutyával abból nem ért). valószínű jópár alkalom kell de meg fogja érteni. ha hallgat rád vagyis szótfogad a nemnek akkor jutalmazod, kajával simivel játékkal amit szeret

másik módszer a hangeffekt. lehet venni jó hangos dudákat amiket a focimeccseken is szoktak fújni. mikor meglátod hogy rágja a fát megfújod. megijed a hangtól és elfut. ha párszor megcsinálod remélhetőleg megjegyzi.

2010. márc. 24. 12:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

fenekére ütni nem szabad, azt játéknak veszi.

max. a nyakán a bőrt megrántani kicsit, ahogy azt az anyja tenné, hangot felemelni, határozottnak lenni:)

2010. márc. 24. 12:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Határozott, rövid nem, élesebb hangon. Ütni soha, ha szükséges a testi fenyítés, akkor a nyakán a bőrt kicsit megrázni, lenyomni. De jó ötlet lehet egy kis vízzel lespriccelni, ha tetten éred. Az ajtó olajozása is jó ötlet lehet. Ha pedig saját játékát rágja, akkor dicsérni kell.
2010. márc. 24. 12:40
 7/10 anonim ***** válasza:

Kedves második (asszem...)

Erről a bőrolajról írnál valamit?

Hol lehet ilyet venni?

2010. márc. 24. 14:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Cipőkellékesnél. Nem káros az egészségre és a keserűsége miatt tartja távol az ebet. Ismerős használta asztallábak, egyebek védelmére anno:))
2010. márc. 24. 15:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Köszike!
2010. márc. 24. 15:16
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha kezdő kutyás vagy: *****

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. márc. 24. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!