Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy tacskónak mennyi idősen...

Egy tacskónak mennyi idősen lehet kölyke mennyi kölyke lehet és mennyi időbe telik a vemhesség?

Figyelt kérdés
2010. márc. 24. 08:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Minek akarsz kiskutyát neki? Ez neki nem túl jódolog, csak mondom.

De mielőtt vmi baj lenne. 1,5 éves kortól, a kölykök száma változó, lehet 6, v annál több is. 60 +-3 nap a vemhességi idő.

De tényleg nem nagyon kéne , mert nagyon kicsi fajta kutya, ha nincs folyamatosan állatorvosi felügyelet alatt, nagy bajok történhetnek vele, akár bele is pusztulhat, főleg, hogy ha az első vemhessége, és megijjed, nem tudja mit kell csinálni (képletesen).

2010. márc. 24. 09:13
 2/13 anonim ***** válasza:
60%
Kedves első, nem lehet valaki CSAK kíváncsi, függetlenül attól, hogy van-e kutyája vagy nincs? Ha én feltenném a kérdést, hogy mennyi idősen és hány kiskutya születhet egy dalmata párnál, le lennék hurrogva, és senkinek se jutna eszébe, hogy csak a népszerű 101 kiskutya történetről jutott eszembe?
2010. márc. 24. 09:21
 3/13 anonim ***** válasza:
72%

Ugyanannyi idősen mint más kutyáknak, ugyanannyi időbe telik mint más kutyáknak.

És ne szaporíts!

2010. márc. 24. 09:42
 4/13 anonim ***** válasza:
25%
Kedves első hozzászóló. Van neked kutyád egyáltalán? Azt levágtam, hogy tacskód sosem volt. Nekem tacskóm van és sőt már előtte is volt 2. Igaz nekem kan volt mindegyik, de rendszeresen hordtuk pároztatni, az ellésnél semmi ilyen probléma nem adódott amiket felsoroltál, mert ott is jelen voltunk. Ha így lenne ahogy leírtad kihalt volna a tacskó faj.
2010. márc. 24. 09:44
 5/13 anonim ***** válasza:
75%

Kedves utolsó! Én vagyok az első. Jól látod tacskóm nem volt soha, nem is áll még szándékomban, hogy legyen. DE! Szerintem az lenne a minimum, hogy ha már kiskutyát akarok, akkor legyen egy állatorvos, aki vizsgálja időközben a kutyámat! ÉS! Amit írtam nem csak a tacskóra vonatkozik, bármely kutyafajtára. Meg kell kérdezni az orvost, ha nem hiszitek el, hogy egyes kutyák megijjednek a szüléstől, és akár összenyomhatják, megölhetik a kölyköket. Nem azt írtam, hogy minden esetben, de igenis előfordul. Amúgy én csak a kérdésre válaszoltam. Ha én terhes lennék én is járnék orvoshoz.

Egyébként nem akartam senkit megbántani, csak azt mondtam el, amit én tudok. Vannak kutyáim, fajtatiszták is, keverékek is, folyamatosan konzultálok állatorvossal, szóval nem csak beszélek bele a nagyvilágba. Csak láttam már életemben egy pár kutyát szenvedni, és nem akarok senkinek, hogy úgy járjon az ő kutyája is.

Szóval, ha valaki félreértett, bocsi.

2010. márc. 24. 09:58
 6/13 anonim ***** válasza:
51%
*akarom...
2010. márc. 24. 09:59
 7/13 Akiteki ***** válasza:
66%
Ahányszor csak akar, nehogy kiürüljenek a menhelyek.
2010. márc. 24. 10:59
 8/13 anonim ***** válasza:
70%

09:44, te is nagy ész lehetsz!

"kihalt volna a tacskó faj"

A tacskó, az nem faj. Menj vissza az általános iskolába, van még mit tanulnod!

2010. márc. 24. 13:12
 9/13 Akiteki ***** válasza:
51%
Mindjárt megtudhatjuk, hogy a teljes tacskóállomány 2 kanra vezethető vissza, akiket rendszeresen hordtak mindenfelé szaporítani. Adjunk hálát, hogy nem halt ki a "faj"
2010. márc. 24. 13:53
 10/13 anonim ***** válasza:
82%

Mint minden másik kutya, a tacskó szuka is 7-8 hónapos kora környékén válik ivaréretté. Ekkor már ivarérett, de lelkileg, szellemileg még kölyök!

A 3. tüzelésnél, másfél éves korban lehet legkorábban pároztatni.

A vemhesség kb. 60 nap. Az alomszám változó, a standard 6-8 ír, de lehetnek eltérések.

Ha nem tenyész állat, érdemes maximum az első tüzelés után ivartalaníttatni. Nem kell neki vemhesnek lenni...

2010. márc. 24. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!