Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Xilitet evett a kutyám,...

Xilitet evett a kutyám, segítség!?

Figyelt kérdés
A maradék tejet odaöntöttem a kutyáknak (szeretik és soha semmi bajuk tőle), és már belenyaltak, amikor eszembe jutott, hogy kb. egy teáskanál xilitet beletettem a kb. 2,5 dl tejbe. Természetesen azonnal elvettem tőlük, de valamennyit biztos megittak. Hogy tudom megelőzni, hogy bajuk legyen? Egyelőre jól vannak. Egy 8 és egy 13 kg-os kutyáról van szó.

2015. dec. 22. 14:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

Nekem egyszer a kutyám lenyelt egy jó nagy, diónál nagyobb darabot az állítólag szétnyűhetetlen labdájából.

Melegítettem vizet, tettem bele két evőkanál sót, és egy 500 milis fecskendővel belenyomtam a torkába a sós vizet. Két pillanat múlva visszajött a lasztidarab sós vízzel együtt. Ha az lejut a vékonybeléig, vihettem volna műtetni, amit nem szívesen tettem volna, mert előző nap lett herélve... :S

Nem tudom, hogy ez a sós vizes szutymó mennyire segít mérgezés esetén, de én dokihoz vinném. A xilit nem viccel, hamar elviszi a kutyát. Van, hogy ezzel mérgeznek le kutyákat.

2015. dec. 22. 16:35
 12/15 anonim válasza:
78%
A xilit még az étcsokinál is nagyobb baj. Nem lesz látványosan rosszul de teljesen kivégzi a máját. Szerintem siess orvoshoz.
2015. dec. 22. 16:57
 13/15 anonim ***** válasza:
Mi lett a kutyusokkal?
2015. dec. 24. 16:45
 14/15 A kérdező kommentje:
Végül úgy néz ki, hogy csak a kisebbik nyalt bele, hál istennek nem lett nagy baj, de tuti, hogy csinált vmit a vércukrával, mert 1 órával később megivott egy csomó vizet, majd össze-vissza pisilte a lakást. Ennél nagyobb baj szerencsére nem történt. Azért majd az ünnepek után egy májfunkciót nézetek neki. Köszönöm a válaszokat és az érdeklődést! Boldog új évet mindenkinek!
2015. dec. 26. 23:38
 15/15 anonim ***** válasza:
51%
érdemes neki adni máriatövist (pl.: epato) és b-vitamint adni, b-vitamint bármelyik kisállat kereskedésben tudsz venni, epatot pedig azt hiszem csak állatorvosknál
2015. dec. 27. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!