2 éves ivartalanított kan Foxi-Palotapincsim Őszül és megváltozott? Ez normális?
Tricolor; teljesen fekete, hasa fehér, arca barnás, de most pár hónapja elkezdett őszülni a fekete részeknél. Először csak egy helyen, de most már egyre több helyen - szája, háta főképp. Amikor ez elkezdődött nála, viselkedésileg is megváltozott - sokkal komolyabb lett és kevésbé játékos. (persze azért most is eljátszik másokkal, csak hamarabb elunja). Emellett sokszor rosszkedvű és hamarabb kifárad.
Azért ijedtem meg, mert ez a jelen viselkedése tökéletes ellentéte a régi hiperaktív, sosem kifáradó, örök vidám énjének.
Tapasztalt már valaki hasonlót kutyáján?
Ez ugye normális?
(És igen, azt olvastam, hogy nem baj, ha őszül, genetika, stb, de a fellépő változás + őszülés érdekelne)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Hány éves a kutyus?
Ez normális az öregedő kutyáknál, úgy ahogy az idősödő embereknel is. Nekem volt egy 4 éves keverek kutyám, ő teljes fekete volt és mikor 3 éves lett az orran elkezdtek megjelenni szépen lassan mindenhol elszórtan az ősz szőrszálak.
Ahogy az embereknél ez genetika. De ezt tudni kéne hány éves a kutyád, hogy többet tudjak mondani. :)
Elso kettonek: a kerdes ugy kezdodik, hogy "2 eves ivartalanitott....", igy gondolom a kutyus 2 eves.
Kerdezonek: Szerintem normalis, valoszinuleg most not be a feje lagya, most lett "felnott", nalunk is volt egy kutyus aki 2-3 eves kora kozott nyugodott le, addig olyan volt mint egy kolyokkutya.
az őszülés normális, az enyém is 2-3 éves kora körül kezdett el őszülni
viszont a viselkedésbeli és mozgásbeli változás nem normális, érdemes lenne kivizsgáltatni, vagy valamilyen fájdalma van, vagy pedig a táplálkozással vannak gondok, vagy mindkettővel, de lehet más baja is
egy 2 éves kutyának még javában pörögnie kéne
mivel etetitek?
Hoppá, én csak az ivartalanított-at olvastam XD
Az őszülés normális. De egy két éves kutyánakbnem igy kéne viselkednije, nekem a 8 éves kutyàm is olyan volt mint egy 2 éves. Van étvágya? Mennyit alszik egy nap?
Szerintem érdemes elvinni az állatorvoshoz, mert ha ilyen korba hamar kifárad az akár szívproblémákat is jelenthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!