Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan is működik a kutyakiáll...

Hogyan is működik a kutyakiállítás?

Figyelt kérdés
Mármint, azt tudom, hogy különböző fajtákat kor-nem szerint kölön bírálnak. De melyik kutyák jutnak el best in showra? Vagyis, hogy választják ki, hogy ki mehet best in showra? Mert én úgy tudom, hogy minden fajtacsoportból csak 1 kutyát választanak és az megy a best in showra. De eléggé elképzelhető, hogy nem tudom jól... :)
2010. márc. 23. 16:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A fajtákat nem és korosztály szerint bírálják. Ezek a baby, a puppy, a junior, az intermediate, az open, a champion, a working, és a veteran osztályok. Itt nem szerint még külön veszik. Azután az egyes korosztályok legjobbjait összevetik, ebből lesz a best baby, a best puppy, a best junior, és a best veteran, ezeket a bíró ha szupernek tartja, javasolhatja BEST IN SHOW-ra (van baby BIS, puppy BIS, junior BIS, veterán BIS, itt az arra javasolt kutyák konkurálnak az első 3 helyezettért).

Továbbá a junior, az intermediate, az open, a champion, a working és a veteran osztályokat újra összevetik, és kiválasztják a BEST OF BREED-et, azaz a FAJTAGYŐZTEST.

Aztán ha a bíró úgy gondolja, javasolhatja a fajtagyőztest a BEST IN SHOW-ra, ahol aztán a 10 fajtacsoport BIS-re javasolt fajtagyőzteseit összevetik, és kiválasztják a 3 legjobbat. Ez a BEST OF GROUP, ami a csoportgyőztes.

A BEST OF GROUP első helyezettje vesz részt a valódi BEST IN SHOW-ban, tehát a 10 leglegleg kutya konkurál a BIS dobogó 3 helyezéséért.

Dióhéjban ennyi :D

A CACIB-okon junior osztálytól kiválasztják nemenként a CACIB-ot és a RES.CACIB-ot is.

2010. márc. 23. 16:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Jól tudod:D
 3/5 anonim ***** válasza:

Vannak minden fajtának külön osztályai, bébi, kölyök, fiatal, növendék, nyílt, champion, veterán és lehet munka is. Ezek külön kan és szuka. Itt minden osztályban, nemenként egy kutya nyer. A bébi kan és szuka összehasonlítás után a szebb megy bébi BIS.be. A kölyöknél ugyanaz kölyök BIS-be.Veterán szintén. Aztán behívják a fiatal, növendék, nyílt, champion, veterán kutyák legjobbjait és onnét választanak fajtagyőztest. Ez a kutya, már megy a BIS alatt rendezendő fajtacsoport győztes (BOG) címért, és ha ezt megnyerte, akkor az összes fajtacsoport győztes közül választanak BIS, vagy BOD-ot.

[link]

4/5 anonim ***** válasza:
0%

Második, hátulgombolós koromban én nem csattogós lepkét sétáltattam, hanem kutyát handlingeltem :D

Hihihi

2010. márc. 23. 16:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez engem is érdekel...köszi a kérdést és a választ :)
2010. márc. 23. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!