Golden retriever panelba?
Simán. Nekem is itt van, bent a lakásban, mellettem, itt is van a helye, nem egyedül az udvarra kirakva.
Munka napokon reggel és este 1-1,5 órát vagyunk lent, az napi 2-3 óra. 5-8 méteres flexi pórázon sétál okosan, nagyobb szabadsággal, mintha egy 1 méteres pórázon jönne láb mellett végig. Plusz a séták alatt van mindig játék, nyunyót, valamit dobálok neki, frizbit is elkapja, közben tanítom, egyegy parancsra kapja meg a játékot, vagy úgy dobom el, hogy ne lássa és aztán mondom neki, hogy keresd meg, ilyen nyomkeresés, meg séta közben is adok parancsokat, megáll, lábhoz, leül, mehetsz, jobbra, balra, illetve ha van kutyatársaság, akkor velük játszik, szalad egyet. Szóval elég aktívak a séták és otthon nagyon nyugodt, soha nem rág, ugat vagy ugrál, csak követ és oda fekszik, ahol épp vagyok, mert itt szeret lenni, nagyon ragaszkodik.
Ha meg nem dolgozok, aznap reggel elmegyünk egy nagy körútra, ez egy 4 órás kirándulást vagy városi csatangolást jelent, ezután az esti sétakor nincs is kedve tanulni, meg labda után szaladgálni, inkább elvan, fetreng, komótosan sétálgat, meg a nyunyóját cipelgeti.
Szóval, ha annyira kevés volna neki, akkor ilyenkor este is még aktív volna, illetve valamit csinálna a lakásban, de sose rosszalkodik, mert le van fárasztva.
Az alomból egy nyugis, bújós kiskutyát választottam, illetve Ő választott engem, érezte, hogy egymásra van szükségünk, akkoriban nagyon durván magam alatt voltam, mégsem kételkedett a tenyésztő egy percig sem abban, hogy mi tökéletesen egymásra találtunk.
Szóval, ha szereted a kutyádat, akkor biztos vagyok benne, hogy hajlandó vagy rászánni napi 2-4 órát, hogy foglalkozz vele és ennyi elég is, mert ezen kívül, Ő csak melletted szeretne lenni és vigyázni a lelkedet, álmodat. Mert a terápiás, vakvezető és segítő feladatokra termett golden retrievereknek ez jelenti a legnagyobb örömöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!