Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kiskutyámban van egy kullanc...

A kiskutyámban van egy kullancs mit csináljak?

Figyelt kérdés
Légyszi írjatok!!
2010. márc. 23. 13:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Vedd ki minnél előbb. Nekem a kutyámat egyszer megcsípte egy kullancs és majdnem meghalt. De szerencsére időben kezelték.
2010. márc. 23. 13:21
 2/9 A kérdező kommentje:
de hogyan vegyem ki?
2010. márc. 23. 13:22
 3/9 anonim ***** válasza:
hát fogd meg...a kezeddel és húzd ki.aztán taposd össze
2010. márc. 23. 13:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Fogd meg nyugodtan kézzel, egészen közel a kutya bőréhez, és lassú egyenletes húzással szedd ki. Ne csavargasd semerre, ne kend be semmivel. Ha beszakad a feje, nem katasztrófa, attól nem lesz baja a kicsinek. Figyeld a viselkedését, mert ha megfertőzte a kullancs, akkor pár napon belül elég bágyadt lesz. Akkor orvoshoz, ad neki Imizolt (babesia ellen) és hamar rendbejön. Ha nem kapott fertőzést tőle, akkor minden oké.
2010. márc. 23. 13:28
 5/9 anonim ***** válasza:

én régen a macskámból csipesszel egy határozott mozdulattal rántottam ki, de figyelni kell, hogy a feje ne szakadjon be vagyis ne maradjon a kutyába.

Amúgy miért nem veszel neki frontline cseppet, vagy ha már elmúlt 3 hónapos akkor kiltix bolha és kullancs elleni nyakörvet. 4000ft és 7 hónapig jó.

2010. márc. 23. 13:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Vedd ki minél előbb, aztán taposd szét. Az állatorvos nekem azt tanította, hogy az óramutató járásával ellentétes irányba kell megtekereni, de itt már javasolták azt is, hogy ne tekergesd. Szóval a lényeg, hogy minél előbb kivegyed.

Azután valóban figyelni pár napig, ha nem eszik, sokat fekszik, bágyadt irány a doki!!!!

Ha mindeközben egyre sötétebb a vizelete akkor már komoly a baj.

Az én kutyám két hete esett át a babézián, napokig kezelték injekciókúrával meg infúzióval, túlélte.

Mindenképpen, spot-on vagy nyakörv!

2010. márc. 23. 13:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Sztem is szedd ki nyugodtan , ugytudom ilyenkor még nemigazán fertőznek a kis dögök :P
2010. márc. 23. 16:27
 8/9 anonim ***** válasza:

Fogj egy szemöldök csipeszt vagy ha nagy a körmöd akkor azzal is menni fog.

A kullancs fejénél fogd meg, próbáld nem beletörni a fejét majd erős és hirtelen mozdulattal rántsd ki. (Ha benne maradt a feje se lesz gáz, majd kidobja a bőre magától de jobb ha kijön) Égesd el a kullancsot, mert ha széttaposod nem biztos hogy meghal, elég masszivak. A kutyuson a sebet pedig fertőtlenitsd le. De ha nem megy menjetek vele orvoshoz, segit kiszedni tök ingyen!

2010. márc. 23. 17:23
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek...kiszedtük:)
2010. márc. 23. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!