Mennyibe kerül egy Bernáthegyi kutya havi ellátása?
A családunk kutyát szeretne, a gyerekek ragaszkodnak a Bernáthegyi fajtához. Tudom, hogy óriási a mozgásigényük és nem kevés pénzbe kerül a megfelelő gondozásuk.
Aki tart ilyen kutyát, nagyjából megtudná mondani, hogy mennyibe kerül egy felnőtt ilyen nagytestű kutya élelmezése? Köszönöm.
A mozgásigénye nem óriási, sőt az átlagnál inkább kisebb.
Az ellátására a vételáron felül szerintem egy havi átlag 20 ezret számoljatok.
A vételára pedig 250 ezer körül van.
Köszönöm, én is erre tippeltem.
Érdekes, mert régebben egy ismeretterjesztő műsorban hallottam, hogy a Bernáthegyinek napi 50-60 km séta meg se kottyan. Ez valahogy nagyon megmaradt bennem.
nekünk moszkvaink van. Nőstény, nos hát kertesházban élünk így ott annyit fut amennyit tud, meg ugrál. Mikor jó idő van akkor szoktuk sétálni vinni vagy a Dunához úszni nyáron.
Szerintem ennyire azért nem drága az etetése...
Az etetése nem feltétlenül ilyen drága, de nem csak etetni kell. Ha egy 20 kilós táppal számolunk egy hónapban, az alap hangon is 10 ezer. Szívféreg ellen havi 3 Milbemax tabletta kell neki, ami kb. 5000 Ft. Foresto nyakörv ha havi bontásban számoljuk, akkor kb. 1000Ft/hóra jön ki, de ha spot-ont szeretnének rátenni, akkor az is ott van havi 5000 környékén (bár szerintem ez nem éri meg ekkora kutyánál). Ekkor még nem számoltunk semmi egyebet, csak a mi rendszeres és elengedhetetlen.
Ezen felül alkalmanként (minimum évente kétszer) állatorvos, jutifalat, kutyaiskola, szőrápolás. Nem túlzás az a havi 20.000 átlagban, de ha valaki tehetősebb akkor lazán el tud rá költeni sokkal többet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!