Találtam egy kutyát, nagyon koszos, összeált a szőre, elvittem orvoshoz, aztmondta vízallergiája van, és ha víz érné pirospdna a bőre és kihullana a szőre, mit lehet tenni? Nagyon szeretnék segíteni rajta, és valahogy helyrehozni.
Szia!
Szerintem fürdesd meg! Egy alkalom csak, nem hal bele, nem lesz semmi baja. Lehet, hogy allergiás de csak 1 fürdés. Tiszta lesz, és onnan ha ápolva van , nincs baj. Ez nem kínzás. Fürdesd meg csak 1 szer.
Ohh, puli?:) Nekünk is az van! Sajnos a legjobb megoldás amit tehetsz, hogy levágod rövidebbre a szőrét. Most úgy is jön a jó idő, nem fog megfázni. És ne higgy annak a szövegnek, hogy nem nő vissza. Vissza fog nőni, mi is rendszeresen nyírjuk a szőrét, és mindig visszanő.
Első voltam.
Ilyet se hallottam még, hogy a vízre legyen allergiás valaki. És mit iszik? Vörösbort? :)))
Első lépés mindenképpen, hogy vágd rövidre a szőrét. Allergiapróba minden esetben úgy történik, hogy egy pici helyen kipróbálod, hogyan reagál. Ha tényleg nem bírja, akkor minél rövidebbre kell nyírni és én megpróbálnám babapopsitörlő kendővel tisztára sikálni.
Vízre nem lehet allergiás egy kutya! Maximum a vízben lévő klórra! Különben már elpusztult volna szomjan! Vidd el kozmetikushoz, vagy hívj el egyet házhoz, aki nullára nyírja le szárazon a szőrét és utána vidd el egy tóhoz vagy patakhoz fürdeni sampon nélkül dörzsöld meg és kész.
Az eső is ráesik mégsincs semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!