A magyar kutyafajtákon kívül milyen fajták valók még egy tanyára?
Csak elméleti kérdés. Imádom a magyar fajtákat, de kiváncsi vagyok, hogy milyen más fajták jöhetnek még szóba ilyenkor. :)
Előre is köszi.
A magyar fajták nem tanyára valók. A vizslának meg az agárnak pl. semmi köze a tanyához, azon kívül, hogy nyilván ugyanúgy élvezi a nagy teret, mint egy csivava vagy egy bernáthegyi. Amelyiknek tényleg a tanya az ideális, az a kuvasz meg a komondor, de ez még mindig csak két fajta. Csak azért, mert valami magyar, nem lesz rögtön tanyalakó :)
Ha az őrkutyákra meg a terelőkre gondolsz, akkor nagyjából bármilyen ugyanerre a célra kitenyésztett fajta pont ugyanúgy megfelel, akárhonnan is száramzik. A származásánál sokkal nagyobb kérdés az, hogy mi lesz a konkrét feladata, illetve hogy a gazdához mi passzol.
Jaj, bocsánat, hogy így írtam. Én a pásztor (komondor, kuvasz) és a terelőkutyákra (puli, pumi, mudi) gondoltam csak. :)
De köszi, hogy kijavítottál. ;)
Ha pásztor kutyára gondolsz,akkor: Kangal,KÁJ,Kaukázusi.
Ha terelőt akkor border,aussie,ausztrál pásztorkutya
ÖV-s kutyákból nj,dobermann(őt kizárólag fűtött helyen)roti
És még véééégtelen lehetőség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!