Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van az, hogy a kutyám...

Miért van az, hogy a kutyám nem harap vissza ha más kutya megharapja?

Figyelt kérdés
Másfél éves a bullterrierem, már 4 kutya megharapta, többek között ma is egy, mert a hülye gadjája elengedte, pedig az enyém pórázon volt, szinte engem is megharapott a másik kutya, 2esetben jóval gyengébb kutyák harapták meg, nem azt akarom, hogy összevissza harapdáljon minden kutyát, de legalább védekezhetne vagy engem megvédhetne, miért ilyen szelíd?
2010. márc. 21. 14:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Talán mert ilyen a személyisége, omega azaz behódoló típusú. az én egyik kutyám is ilyen, mindenkinek megadja magát, de nem konfrontálódik soha, még akkor sem, ha a másik széttépné.
2010. márc. 21. 15:09
 2/10 A kérdező kommentje:
S még ezek után mondja valaki, hogy pitbull s harci kutya s veszélyes :D elég bosszantó, megbélyegzik holott szegényt már 4kutya harapta meg, s ő még egyet sem. Én szeretem az összes kutyát, de ha legközelebb egy nekünk ront én asszem felrugom, ötödször is ne harapják meg a kutyámat.
2010. márc. 21. 15:15
 3/10 anonim ***** válasza:
51%

Vannak nagyon megadó típusú kutyák, akik bármilyen más kutyának feltétel nélkül behódolnak, vagy nem védik meg magukat semmilyen helyzetben.

Talán egy kis őrző-védő képzés jót tenne a bátorságának (az alap és közép tanfolyam után), többször is hallottam, hogy ajánlották félénkségre.

Nem tudom, bullterrierekkel szokás-e.

Ha érzel kedvet hozzá, kérdezd meg egy jó kutyasulitól telefonon vagy emailben, az a biztos.

2010. márc. 21. 15:51
 4/10 Akiteki ***** válasza:
A bullterrier (legalábbis akiket én eddig ismertem) alapból egy jótét lélek, játékos fajta, mindenkivel haver. Örülj neki, hogy nem keveredik verekedésbe, annak csak rosszabb vége lenne.
2010. márc. 21. 15:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal. De azért a másik kutyába se rúgj bele, gondolom, neked sem esne jól, ha te lennél a másik kutya/gazda helyében. Ilyenkor megvan az adott szituációtól függően, hogy mit lehet tenni, de az, hogy belerúgsz más kutyájába, a legvégső megoldás legyen.
2010. márc. 21. 16:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, örülök, hogy nem agresszív a kutyám, nem szeretném , hogy más kutyákat bántson, viszont kicsit zavart, hogy ilyen "nyámnyilla" :D , eddig se rugdostam kutyákat csak mérgembe írtam. Ha de ha legközelebb egy megharapja a kutyámat, úgy, hogy vérezni fog megint, lehet rugok egyet vagy a gazdájába vagy a kutyájába, minek engedik el a kutyájukat ha tudjak, hogy ilyen idegbeteg? Szájkosár szóba se jön persze, de legalább megköthetnék. Ha egyszer a kutyám mégis visszaharapna azért nem lehetnék én a hibás igaz? S még én szidtam meg a kutyámat, hogy üljön szépen, míg az idegbeteg kutya gazdája csak vigyorgott pfff, csak felmérgelődök ha rágondolok!
2010. márc. 21. 17:13
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Annyit tudsz esetleg tenni hogy mikor sétáltatod, és mentek kerítés mellett állj meg a kutyáddal, és ha elkezd a másik kutyával csinálni valamit, látod hogy izgatott, esetleg agresszívabb lesz, vagy bármi ilyesmi dicsérd a kutyát. Hátha bátorodik, igaz ebből az is kialakulhat hogy minden kerítés mögötti kutyát hajtani fog. Nekem is egy végtelenül jámbor, de mások szerint harci kutyám van. Nem volt vele semmi baj még neki nem ment egy yorki, azóta ha valami csak rámordul vagy ugat mellette meg akarja ölni.
2010. márc. 21. 18:40
 8/10 A kérdező kommentje:
Vicces, hogy mindenki félti a kutyáját az enyémtől. Az én kutyám egy végtelenül bolondos és játékos teremtmény :D sokszor elengedem, hogy játszodjon más kutyákkal, főleg kóbor kutyákkal, mert a kutyás gazdik féltik az enyémtől az ő kutyájukat, elég idegesítő, hogy nem értik meg, hogy nem harap. Aztán csak hab a tortán mikor vmi idegroncs elkényesztetett dög rátámad s az enyém tűri. Na szóval értitek mi zavar :D az enyémre mondanak minden rosszat, holott a tündibündi yorkik s wesztik futnak neki mindennek... A kutyámat többek között egy spániel is megharapta, azelőtt egy sharpei és egy németjuhász igaz az enyém akkor még kölyök volt 4-5hónapos.
2010. márc. 21. 21:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha yorkik meg ilyenek mennek neki ne bánd hogy nem harap vissza, egy harapás egy yorki, az meg nem olcsó játék:DD Enyém jól el van más kutyákkal egészen addig még nem morog rá, utána támad, és ez se jó.
2010. márc. 27. 17:44
 10/10 Daxvid válasza:
Nekem is Bullterrierem van, azaz Miniatűr Bullterrier. Az enyém sem verekszik, inkább arrébbmegy. Éppen ma kiszabadult a szomszéd pszichopata staffordja, aki két kisebb lyukat is ütött rajta. Ha emberek veszekednek, akkor is az enyém menekül... gyáva nyuszi, ez van. Még szerencse, hogy egy hónap múlva kb költözünk innen.
2011. jún. 8. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!