Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » El merjem vinni sétálni a...

El merjem vinni sétálni a kutyámat?

Figyelt kérdés
Faluban lakunk,évek óta nem vittem sehova pórázon,régen nagyon húzott,én nem is bírtam megtartani. Sajnálom nagyon,látom rajta,hogy hiányzik neki a nagyobb séta,de félek. Most kipróbáltam,kivittem az utcába pár háznyira pórázzal,és nagyon szépen jött,nem is húzott. Vajon egész úton így fog jönni,vagy ha kicsit tovább megyünk a megszokott környezettől nagyon be fog indulni? Segítsetek légyszi!!!!
2010. márc. 21. 14:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát, ezt csak akkor tudhatod meg, ha kimész vele nagyobb sétára. De ha attól tartsz, hogy nem bírod megtartani, akkor menjetek ki egy olyan személyjel, aki bírna vele. Nem tudom, milyen kutya, de lehet, hogy a szájkosár sem ártana, nehogy összeverekedjen pl. egy másik kutyával.
2010. márc. 21. 14:20
 2/12 A kérdező kommentje:
Ezen az oldalon is olvastam már,hogy hiába lakom faluban,a kert kevés a kutyának,kell őket sétáltani,mert nagyobb mozgás kell a nagytestű kutyáknak,állítólag kevés az udvar ezt olvastam. Ez igaz? Amúgy németjuhászom van.
2010. márc. 21. 14:22
 3/12 A kérdező kommentje:
Ja és senki nincs aki tudna segíteni:S
2010. márc. 21. 14:23
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem annak idején sokat segített a következő megoldás:

fojtópórázt tettem rá, és amikor húzott, akkor úgy felhúztam a pórázt rajta, hogy egészen a füle tövénél legyen, feszesre fogtam(itt nagyon érzékeny a füle töve)és a pórázzal magam mellett tartottam úgy, hogy egy kicsit felfelé húztam.Nem annyira, hogy felemeljem, tehát tudjon rendesen menni, de ne tudjon ugrani, mert az fájna a füle tövének.Ezt a trükköt kutyakiképzőtől tanultam, mert nekem is a német juhászom más kutyát látva beindult úgy, hogy a betont felszántottam, mégsem állt meg.

Próbáld ki a kertben ezt a módszert és közben mondd neki: lábhoz, és tartsd a lábod mellett, ahogy írtam.próbálgasd többször még kerítésen belül, amíg rá nem jössz arra a pontra, hogyan tudod jól megfogni.Nagyon okosak,megtanulják gyorsan,csak légy következetes.

És szeresd nagyon a kutyid.Egy német juhász megérdemli!!

2010. márc. 21. 14:40
 5/12 anonim ***** válasza:
76%

Igen jól olvastad. Ha kertben van tartva a kutya akkor is ki kell vinni minden nap sétálni.

Mi is kertes házban lakunk a 2 amstaffunkkal és minden nap kivisszük őket 1 órára sétálni. Hétvégén hosszabb időre.

Ha húz a kutyád, azt kell csinálni, hogy rántassz egyet a pórázon, és mondod hogy lábhoz. Bal oldaladon van a kutya, jobb kezedben a póráz vége, bal kezedben a póráz kb közepe, és bal kezeddel úgy fogd a pórázt, hogy a hüvelykujjad felett és a tenyereden "fusson", (remélem érted, valamennyire:)) mert így nagyobb erőt tudsz kifejteni. Ha ebből se tanulja meg, próbálkozz fojtónyakörvvel vagy szöges nyakörvvel, de ezeket csak nagyon végszükség esetén alkalmazd. Esetleg nem ártana kutyasuli:)

2010. márc. 21. 14:42
 6/12 anonim ***** válasza:
előző vagyok:a bőr póráz nem jó,olyat vegyél, ami szabadon lóg, ha mozog, akkor is simán csússzon egyik láncszem a másikon, mert csak így tudod fegyelmezni hirtelen rántással,akkor fogja tudni csak, hogy mit nem szabsd.
2010. márc. 21. 14:43
 7/12 anonim ***** válasza:
az előző vagyo az a 14:40-es.
2010. márc. 21. 14:43
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Jól olvastad, valóban ki kell vinni a kerti kutyát is. Viszont érdemes erre a kertben felkészíteni, kiépíteni a jó kapcsolatot (tiszteljen, hallgasson rád, te legyél a főnök, ne önállósítsa magát) ill. megtanítani láb mellett menni. Ehhez rengeteg írást találsz itt is és sok más oldalon, tehát most nem írnám le sokadszorra, ha nem haragszol.
2010. márc. 21. 14:49
 9/12 A kérdező kommentje:
Kivittem sétálni,hihetetlen,de egyáltalán nem húzott,láb mellett jött egész úton,nem tudom mi történt vele. Furcsa,fáradtnak tűnt,mert mikor futni akartam vele ő csak slattyogott. Még csak 9 éves,nem hiszem,hogy az öregség miatt lehet. Lehet,hogy a lábával van baj,gyanús nekem,hogy ennyire nyugodtan sétállt végig mellettem,és más kutyák sem érdekelték,nagyon lassan jött. Lehet,hogy fáj a lába?
2010. márc. 21. 15:00
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tapasztaltál nála indítási nehézséget? Kacsázó, nyuszizó futást?

A németjuhászoknál nagyon gyakori a diszplázia, érdemes lenne csináltatnod egy dp-szűrést.

Itt mindent el tudsz olvasni róla: www.diszplazia.hu

Ha nem is dp-s, érdemes neki adni zöldkagyló kivonatot (porc erősítőt), a nagytestű, idős kutyákat az esetek többségében megfiatalítja, nagyon jót tesz nekik.

2010. márc. 21. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!