Hallottam tegnap. Kutyát mindig ugyan azzal kell etetni amit megszokott. Mit szóltok hozzá?
Egy állatorvosi rendelő honlapjáról.
"A száraztáp etetésétől idegenkedők az alábbi két állítást szokták megfogalmazni:
- a kutya megunja, mert mindig ugyanazt eszi szegény kutya
- a kutya nem szereti, sokkal jobban ízlik neki a házikoszt.
A táp megunásával kapcsolatban az emberek általában az emberi ételek fogyasztásához hasonlítják azt, hogy a kutya mindig ugyanazt eszi. Ilyenkor azt felejtik el, hogy a kutya a száraztáp fogyasztásakor ugyan mindig ugyanazt eszi, de ugyanakkor - mivel a jobb tápok tényleg teljesértékűek - nem egyoldalúan táplálkozik. ( szemben a mindig pl. kruplis tésztát fogyasztó emberrel)."
Azzal ártasz, ha váltogatod a tápot.
A BARF meg külön kategória.
Ez meg egy kutya egészségügyi oldalról: "A kutyák táplálékigényét az életkoruk, az életmódjuk és az egészségi állapotuk szabja meg. Például a kölykök sok tápanyagot, így fehérjét igényelnek a megfelelő fejlődésükhöz, de ugyanez a fehérje adag felnőtt korban az élettartam megrövidüléséhez vezethet, mert túlterheli a veséket, vesebeteg állatok számára pedig rövid távon is nagyon ártalmas lehet. A különböző betegségek is megváltoztatják a szervezet tápanyag igényét, sok esetben éppen a megfelelő diéta a gyógykezelés lényege"
2. voltam
Elbeszélünk egymás mellett.
Te arról beszélsz, hogy a korának megfelelő táplálékot kapja. Ez igaz.
Én viszont arról, hogy nem baj, ha minden nap ugyanazt eszi. Szóval, hogy nem váltogatjuk naponta a tápját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!