Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Husky kiskutya harapdálási...

Husky kiskutya harapdálási gondok?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Van egy 3 hónapos fajtatiszta Husky kisfiú kutyám egészséges nyugodt felmenőkkel.

Neo nagyon szófogadó ha én kérem valamire, mindent könnyen megtanul és rendesen várja a kajáját is, nem kap oda ha leteszem neki vagy elveszem tőle evés közben. Szépen ül és vár.

Játék közben elkezd nagyon gyorsan kapkodni (harapdálni) de igazából sosem harap oda csak nagyon közel odakap és így néha rokonoknak vagy nekem is beleakad fogaiba a kezem, amik azért már rendesen karcolnak.

Hogy lehetne lenyugtatni ? Ha otthagyom az működik, viszont ha megint odahajolok hozzá ugyan úgy folytatja.

Próbáltam labdával, rágó kötéllel helyettesíteni a kezem. Mikor ilyen akkor simogatásnál is kapkod.

Próbáltam szájbefogást (természetesem nem töröm el a fogait nem nagy szorítással) vagy megfogni a grabancát.

A nem szabad! felszólításra mindig reagál , de arra az a reakció hogy elszalad.

Esetleg majd kinövi és hagyjam rá ? Attól félek hogy ez megmarad és van egy 3 éves unokahugom.

2015. nov. 25. 16:54
 1/1 anonim ***** válasza:

Játszik. :)

Ha már kezd hallgatni a "nem szabad"-ra, az jó. Tiltsd a harapást továbbra is következetesen, de ha játékos kedvében van, igyekezz vele sokat játszani - csak ne a kezeddel, hanem zsinóros labdával, ronggyal, kötéllel lehet vele "harapósat" játszani.

Meg fogja tanulni, hogy mit lehet és mit nem, csak tanítsd továbbra is, és legyél következetes vele.

2015. nov. 25. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!