Miért hempereg az ennivalóba?
El van kényeztetve.
Ő játszik a száraztáppal, Te meg adsz helyette mást neki, mert félsz, hogy éhen marad.
Reggel, séta után önts száraztápot a tálkájába, és tedd le elé, de ne engedd, hogy hozzá nyúljon. Ültesd le, és várj 10-15 másodpercet. Aztán mondd azt neki, hogy ehetsz. Onnantól van 5 perce, hogy jól lakjon. Ha nem ette meg, vedd el előle.
Szerintem egy kistestű kutya napi adagját érdemes 2 részre osztani, és reggel is, este is adni neki. Este ugyanúgy, mint reggel.
Ne hagyd kint soha a kaját napközben, mert a kutya gyomrának nem jó, ha egész nap rágcsál.
Én reggel száraztápot adok a kutyámnak, vacsorára főtt kaját, hús, rizs, stb.
Ja, a konzervet hanyagold, még a legdrágább is gagyi, azért a pénzért már színhúst tudsz neki venni, egy csivinek meg nem is kell nagy mennyiség.
Milyen száraztápot kap?
A választott kaját (amit az orvos ajánlott, vagy a tápot, vagy húst - mindegy, amit te választasz számára) eléteszed etetési időben (reggel és este). Vársz 10 percet, ha nem ette, elteszed. Aztán újra. Közben nincs nasi, jutalomfalatka stb. Előbb-utóbb éhes lesz annyira, hogy megegye. A válogatósságról csak így lehet leszoktatni.
Mindez arra az esetre érvényes, ha a kutya amúgy egészséges.
Ha még nem az, konzultálj a dokival, hogy mi legyen.
Az elmúlt 3-4 napban mit evett? Vagy napok óta csak hempereg a kajában, és nem eszik?
Az étellel való játékot ne engedd neki.
Mennyi idős a kutyus?
Minden sz_rt összezabáltattattok vele, az lett volna a csoda, ha nem hány...
A konzervet dobd ki a francba, mert baromi gyorsan fogköves lesz tőle a kutya foga, fájni fog neki nagyon és csak úgy lehet leszedni, ha az állatorvos elaltatja... Hiányzik ez neked? Én lecserélném az állatorvost is, mert ebből is látszik, hogy csak a saját malmára akarja hajtani a vizet (etesd konzervvel => fogkő => műtét => neki pénz).
Itt van egy honlap, ahol véleményezve vannak a kutyaeledelek: [link]
Értelemszerűen a 6 csillagos a legjobb, az 1 meg a legrosszabb. Ha külföldön laksz, akkor gondolom el tudsz igazodni egy angol honlapon. Megkeresed azokat a tápokat, amiket abban az országban árulnak ahol éltek és máris tudsz válogatni.
Ha sikerült választani, akkor CSAK azzal etesd, semmi szalámi, konzerv, milkacsoki, kaviár, anyámkínja, stb. A többit leírták előttem is, elé teszed a tápot, 10 perc múlva ha nem eszik, elveszed, valószínűleg nem éhes akkor, majd megkapja holnap. Nem fog éhenhalni, ha ott a lehetőség az évesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!