Akik BARF módszerrel etetnek?
Szerintem ez attól függ mennyire zabagép a kutya. Én nem vagyok BARF-os, ez az egyik ok ami miatt nem kezdeném el. Az én kutyám imádja széthordani a cuccot, még a tápot is képes kirakni a tányér mellé, és onnan megenni. Viszont láttam már olyan kutyát, aki két harapással eltűnteti a komplett csirkecombot, de persze az nem yorki volt.
Te ismered a kutyádat, te tudod milyenek az evési szokásai. Esetleg kicsire is darabolhatod a kaját, de nálunk még úgy is elhurcolná valahová.
ma 18:53
Nem baj. A lényeg, ehet nyugodtan. Viszont, ha nem hurcibálja szét az ételét, akkor talán a húst sem fogja. Nekem pl az nj-m a csontot, vagy a nagyobb csontos darabot a plédjére viszi rágni, mert ott nem csúszik :))
Több barfos kutyánk van, volt, egy volt közülük, amelyik a tál mellé vitte a kaját, de mivel nálunk a csont az általában csontos hús, így az etetés alkalmával, pár perc alatt betörlik az egészet, nincsen egész nap eszegetés, hurcolászás.
Ha nagyobb csontot kapnak, azt hónapikig rágják, nyilván hurcolásszák is, de az inkább egyfajta játékként, rágókaként funkcionál, mint ételként.
Etetheted nyugodtan a kennelben, de ha jó evő lesz a kutyád - vagyis azzá neveled - akkor nem nagyon lesz hurcolászás, simán megeszi mondjuk a konyhában pár perc alatt a napi adagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!