Melyiket érdemesebb ivartalanítani és mikor?
Figyelt kérdés
Van egy 1 éves szuka golden retrieverem és hamarosan lehet hogy veszünk mellé egy kan pireneusi hegyikutyát és nem tudom hogy melyiket és mikor lenne érdemesebb ivartalanítani a szukát vagy a kant?2015. nov. 22. 10:17
1/7 anonim válasza:
Mindkettőt. A szukához nem szökik be idegen, aki nem fog összeverekedni a pireneusival. A nagymedve pedig nem fog bezsongani, és prosztatagyulladása(-daganata) sem lesz.
2/7 anonim válasza:
Mindkettőt. Először a szukát, majd a kant is. Feltételezem, a szuka idősebb.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat. Igen a szuka az idősebb és elnézést kérek hogy nem írtam ki hogy a pireneusi amit majd ha veszek az lesz kb. 9/10 /11 hónapos. És miért kéne mindenképpen mindkettőt?(tudom leírtatok egy pár példát meg azt nem lehet megoldani hogy mondjuk csak a szukát mert hogyha a szuka már ivartalanítva van akkor már nem fog begerjedni rá se a pireneusi sem az utcai keverékek. Meg egy kicsit félek attól hogy az ivartalanítást azt az előtt tegyem meg mielőtt megveszem mellé a kant vagy akkor mikor már megvan? Meg attól is félek hogy túl megváltozna és mondjuk utálná ivartalanítás után az idegen kutyákat és nem tudna kijönni majd a pireneusival. Erre mekkora az esély hogy ez bekövetkezzen?)
2015. nov. 22. 11:35
4/7 anonim válasza:
Mindenképpen addig ivartalaníttasd, amíg egyedül van, hogy nyugodtan tudjon gyógyulni. Az alaptermészetük nem változik, neveléssel tudod összeszoktatni őket. A kanoknál sokkal kisebb a műtét, gyorsan gyógyulnak.
5/7 anonim válasza:
Igen a kislányt még a pireneusi előtt, de a pireneusival még várnék, hogy hagy nőjön be a feje lágya és legyen ivarérett, majd utána ivartalanítanám. Persze most nagy divat a minél előbb ivartalanítás, de én senkinek nem ajánlom. Kellenek a hormonok, hogy szép kanos kiállása legyen, hogy felnőjön rendesen, kellenek ehhez is a hormonok, hogy ne maradjon gyerek. TAPASZTALAT! S nem utolsó sorban, nem úgy fog kinézni egy ivarérés előtt ivartalanított kutya, mint ahogy kellene.... EZ IS TAPASZTALAT!
6/7 anonim válasza:
Nem azt mondom, hogy éveket várj a pireneusi ivartalanításával, de legalább másfél éves koráig! -előző voltam.
7/7 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen a válaszokat.
2015. nov. 22. 12:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!