Normális, hogy emiatt nem ad a tenyésztő nekünk kiskutyát?
Ha már van egy állatotok, ahhoz alkalmazkodva kell újabbakat vállalni. Tehát: nem kell örökre lemondanod a csivaváról, de amíg megvan a cicus, addig ne hozz a házhoz ilyen kutyát! (Mit éreznél, ha a macska nekimenne a csivavádnak, és mondjuk elpusztulna egy komoly sérülésbe? Az sem jelent semmit, ha kezdetben kijönnek egymással, mert lehet, hogy egyszer a kutyus akaratlanul is provokálja a macskát, mondjuk, amikor nem vagytok otthon, és egy elpusztult kutyára mentek haza:( )
Én 14 évet vártam arra, hogy lehessen macskám, mert a kutyám "nem engedte". (Amikor már túl idős volt ahhoz, hogy kergesse őket, és láttam már idegen macskákat jönni-menni a kertben, akkor meg már nem akartam "idegesíteni" szegényt egy macskával, gondoltam, ha már annyit vártam, nyugodtan várhatok még 1-2 évet, amíg békességben éli öreg napjait anélkül, hogy egy macska idegesítse.)
A másik lehetőség, ha elég nagy tér áll a rendelkezésre, hogy biztonságosan elkülönítsétek az állataitokat, de ez egy macska / csivava páros esetén nem életszerű, inkább kinti / benti kutya - macska kombináció esetén vagy pl. macska és prédaállatai esetén működhet. Pl. így van nekem madaram és hörcsögöm a macskák mellett úgy, hogy ahol a madár és a hörcsög van, annak a szobának az ajtaja állandóan kulcsra van zárva, és ezt nagyon komolyan vesszük!
Szóval szerintem nagyon felelősségteljes és átgondolt, nem profitorientált, egyszóval profi viselkedésre vall a tenyésztő részéről, hogy nem akar nektek kutyust adni. Egy szaporító biztos adna:(
Normális a tenyésztő, valószínű volt már rá precedens,hogy ilyen történt.Ő meg ezt nem akarja kockáztatni,ezzel titeket is megóv a szenvedéstől ha baj történne.
Ha a kiskutya cseszteti a macskuszt mivel hát kölyök,simán egy mancsolásból komoly sérülése lehet a kölyöknek. Vagy csak egy pillanatra nem figyeltek és meg van a baj.Nem hinném,hogy jó lenne ha pár héten belül annyi lenne a kiskutyának,megszeretitek,kifizettétek és elpusztul egy játékba vagy bármi. Egy kistestű kölyök kutya főleg egy csivava nagyon érzékeny,törékeny, ha az ágyról leesik vagy a lépcsőről akkor is komoly sérülést szenvedhet. Ezért nem kéne nekem ilyen pici kutya. Attól parázzak mikor hal meg.
Egy bichon például már tartható macska mellett,mert nagyobb,bár kölyök korban ott is fő az óvatosság.
És igen kistestű kutyát akkor lehet bevállalni ha nincs kockázati tényező, gyerek is is kockázati,de ha már idősebb a gyerek, 6-7 évesen már megérti nem szabad nyúzni vagy miegymás. De egy 3-4 éves gyerek is halálra szadizhatja.Nem véletlenül kisgyerek mellé kistestűt senki nem javasol vagy épp túl nagytestű kutyához sem.
Akarva akaratlanul baj történhet.
Persze,ahogy jónak látjátok,keressetek fel egy másik tenyésztőt.
A körülményekhez kell alkalmazkodni. Nem kell lemondani a csiviről
Előző vagyok.
Kimaradt a lényeg: de NEM a másik két állat lett a vesztük.
Ez csak személyes vélemény, de a gazda hozzáértésétől is függ szerintem, hogy tudná-e együtt tartani őket.
Ha macska barátságos, viszonylag nevelt, ismerős kutyákkal lehet elkezdeni szoktatni. Simán tartható lenne kölyök kistestű kutyával, ha a gazda képes irányítani a szitukat és nem hagyja felügyelet nélkül együtt a két állatot.
Próbálj keresni más tenyésztőket is...nem mondom, hogy hallgasd el a macska tényét...ha a tenyésztő normális, meg lehet kérni, hogy elvidd a cicát boxban és megnéznétek, hogy reagál FELNŐTT csivire...innen már lehet tovább építkezni
Ez hülyeség, hogy a macska nekimegy a kutyának. Kellő felügyelettel, és a kutya nevelésével simán kiküszöbölhető mindenféle probléma. Ha a macska mogorva kis nyomikupac, akkor is meg lehet oldani, meg kell tanítani a kutyának, hogy hagyja békén a macskát. Mikor én elhoztam a kutyámat, nem tudtam, hogy hogy fognak egymásra reagálni (bár nem csivava, itt inkább az volt a kockázatos, hogy kettéharapja a macskát a kutya)..és egyből kijöttek. Néha megkergeti a kutya a macskát, de ha nem figyelünk, akkor a macska lemegy a kutyához a földre, vagy ahol épp fekszik, és összebújva alszanak. Ha pedig nem tetszik a macskának,akkor lepofozza a kutyát:D De egy-egy pofontól nem fog meghalni se a csivi se más kutya...meg mondom, nevelés. A macskát is lehet, csak nehezebb:D
És keress másik tenyésztőt, nem hiszem, hogy mindegyik ilyen gondolkodással élne, ha az egyik és másik nem, akkor majd a harmadik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!