Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, hogy a kutyám ne...

Mit tegyek, hogy a kutyám ne egyen gyorsan?

Figyelt kérdés
Bármit adunk neki, semmit nem rág rajta, hanem egybe lenyeli. Egy marék tápot is pik pak lenyeli. Még amikor főzünk neki, 10 mp múlva már semmi nincs a tányérjában.

2015. nov. 18. 16:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) sajnos még csontot nem ehet, egy éves koráig. Csak azért gonoltam hogy baj ha egybe lenyeli, mert mellete van még két kutyám, és mindketten szépen megrágnak mindent szinte már mammognak a falatokon, persze ahogy az embereknél, úgy a kutyáknál sincs egyforma :)
2015. nov. 19. 16:13
 12/17 anonim ***** válasza:
ne adjál nekik csontot 2 éves kora után, mert elzáródik a bele!!!!!!!
2015. nov. 21. 07:59
 13/17 anonim ***** válasza:
38%
Eszedbe ne jusson csirkecsontot adni neki....az egy nem kaja kettő speciel az én kutyámnak belefúródott a gyomorfalába.
2015. nov. 21. 20:50
 14/17 A kérdező kommentje:
Semmijen csontot nem szabad? Azt tudom, hogy a csirke csont nagyon szilánkos, de mégis csak valamilyen csontra majd szügsége lesz, vagy rosszul tudom?
2015. nov. 22. 12:23
 15/17 A kérdező kommentje:
*Semmien
2015. nov. 22. 12:24
 16/17 anonim ***** válasza:

Nyugodtan ehet csontot, csak tudni kell a szabályait. 8 hetesen (ez előtt nem hozhatod el) már bőven ehet egyes nyers etetős (barf vagy prey) már az anyatej után etetnek nyersen és darálva már csontot is kapnak, 6-8 hetesen már sima csontot is.

1, Akkor törik szilánkosra a csont (nem csak a csirke)ha hőkezelve volt (sütve, főve, rántva stb.). Nyersen semmi gond nincs vele.

2, A disznó bármely részét csak hőkezelve szabad adni, mert olyan betegséget hordozhat (az emberi fogyasztásra szánt is), ami a kutyára halálos. De mivel az első szabály kizárja a hőkezelt csontot, így disznót nem adhatsz neki.

3, A marha csontja nagyon kemény, főleg fárasztásra, játékra adják a nyers etetők is, nem evésre.

4, Akkor milyen csont maradt, amiről még nem beszéltünk: hal (szálka, mehet nyugodtan, ez is csak nyersen), nyúl.

2015. nov. 23. 06:06
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, mindenhol ment a zöld like
2015. nov. 23. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!