10000 ft-ért már lehet, , fajtatiszta" kutyát venni? Ha igen, mien fajtát?
Fajta jellegűvel tele a menhely!!
Amúgy ennyiért még a szapik se nagyon árulnak kutyát szerintem :D
10 ezer forint kb arra sem elég, hogy egy kutyakölyköt 8 hétig (mert ugye eddig kell az anyjával tartani minimum) normális kutyatáppal etessenek. De ezek a kölykök nyilván még tápot sem kapnak, mert akkor nem lenne rajtuk semmi haszon. Nem kapnak se oltást, se semmit, férgesek és moslékon nőnek fel, ami megmaradt a vacsoráról, és kb ilyen helyen élnek ők is és a szülők is: [link]
Gondolod, hogy ezt pénzelni kéne? Mert szerintem az ilyen ember rendőrt és börtönt érdemel, nem pénzt...
Hát az azért túlzás, hogy keverék kutyát sem lehet 10000 ft-ért kapni. Nekünk két keverék kutyusunk van, mindkettőt ingyen kaptuk. Egyiket a volt osztálytársamtól, másikat egyik ismerősünktől. Még mindig jobb, mintha egy szaporítótól vettük volna őket... egyik német juhász keverék, a másik kutyus pedig tacskó keverék. Válaszolva kérdésedre, nem, nem lehet 10000 ft-ért fajtatiszta kutyát kapni. 10000-ért keveréket kaphatsz szaporítótól (de azt nem ajánlom, sőt szerintem senki sem) vagy pedig menhelyről, ha elkérik a kutyus oltásainak, vagy bármilyen kezelésének az árát stb.
Fajtatiszta kutya ára természetesen és elsősorban a fajtától függ. Van néhány fajta, ami nagyon tetszik, utánuk is olvastam már, tenyésztőknek is utána néztem. Meg persze az áruknak is. A kinézett fajták közül 2 is 120000 ft-nál kezdődik és akár 250000 ft is lehet. A harmadik fajta, amit kinéztem 150000-től 300000 ft-ig. A negyedik pedig 400000 ft-nál kezdődik. Egy fajtatiszta kutya ára függ a tenyésztőtől is, sokszor a kutya nemétől is, meg, hogy "milyen célra" vennéd. "Hobbi" ára egy kutyának alacsonyabb, mint "tenyésztési célra". Sokszor fele annyi.
Hobbi célra vett kutyát az új gazdinak kötelessége ivartalaníttatni, soha nem lehet kölyke.
De akár fajtatiszta kutyája van az embernek, akár keverék, a fenntartása ugyanúgy sokba kerül. Oltások, chip, féregtelenítések, fekhely, póráz, nyakörv, etető-itató tálak, meg ugye a kajája minden nap. Valamelyik csak egyszeri költség, valamelyik évente kell (oltások, de persze kölyökkorban több kell), féregtelenítés három havonta, meg állatorvosi költségek is bármikor merülhetnek fel.
köszönöm a válaszokat.
Csak azért tettem fel a kérdést,mert az egyik ismerősöm ennyiért vett egy pulit egy állítólagos tenyésztőtől (meg is látszott szegény kutyán).
Kicsit fura volt nekem hogy ennyiból még a táp sem jön ki,a többiről meg inkább ne is beszéljünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!