Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig "menstruál " egy kutya?

Meddig "menstruál " egy kutya?

Figyelt kérdés
2008. szept. 12. 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:
21%
A kutyák nem menstruálnak hanem tüzelnek.
2008. szept. 12. 21:33
 2/5 anonim ***** válasza:
61%

Igen,szerintem a kérdező is tudja,hogy tüzelnek,csak lehet,hogy nem jutott eszébe ez a kifejezés.

A kutyák tüzelése körülbelül 2-3 hétig tart.körülbelül

2008. szept. 12. 21:44
 3/5 anonim ***** válasza:
96%
Én értem a kérdést, gondolom a vérzésre gondolt, mert vérzés nélkül is tüzel! A vérzés az általában 1-2 hét csak, de elötte is tüzel és utánna is, azaz a kanok érzik a szagát és megtermékenyülhetnek.
2008. szept. 12. 21:53
 4/5 anonim ***** válasza:
97%
A kutyák tüzelése átlag, normális esetben félévente kb. 18 - 21 napig tart, de ettől sajnos gyakoriságban és hosszban is lehetnek eltérések. Fiatal állatoknál például egyre gyakrabban fordul elő az, hogy félév helyett negyedévente tüzelnek. A normál tüzelés alatt a szukának a 10-11 nap után kezződik a termékeny időszaka, ami kb. 7 napig tart. Saját tapasztalat, hogy eddig felügyelet mellett össze is lehet engedni kanokkal a szukát. Ez után következik be a kutyáknál a tüszőrepedés, ami után a petesejtek még nem érettek. A petevezetőben még átesnek egy kb. 2-3 napig tartó számfelező érési osztódáson, csak ezután válnak alkalmassá a megtermékenyülésre. A peték termékeny időszaka rendkívül rövid ideig, mindössze 1-2 napig tart, azután elöregednek.
2008. szept. 13. 08:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
utolsó válaszoló:gratulálok,ez aztán a válasz!!!
2008. szept. 16. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!