Jó ötlet lenne ezt meglépni?
Párom nővérének van egy dobermanja. Ivartalanított kan, 8-9 év körüli, pontosan nem tudom.
Egész életében lakásban volt tartva, gyerekek mellett, most viszont egyedül száműzve lett egy kertes ház udvarára lassan egy éve(családi okok miatt).
A kutya barátságos, semmi baj nincs vele, de most nemigen törődnek vele. A gazdája válófélben van, két pici gyerek a nyakán, nincs ideje a kutyára. Arra gondoltam, hogy megpróbálok vele én foglalkozni.
Igazából heti 1-2 sétáról lenne szó. Jártam egy tükrös suliba párommal és a kutyájával, láttam mit hogyan csinálnak, meg tudnám tanítani a kutyának a pórázfegyelmet és a behívást. Nekem ez elég is lenne. El tudnám vinni kutyák közé (rendszeresen megyünk párommal meg a kutyájával nagy kutyás túrákra, sok kutyával), kicsit ki tudnám mozdítani a melankóliából.
Azért tudok csak ennyi időt rászánni, mert nekem falun, innen 35 km-re van egy másik kutyám, hozzá is hazajárok. Viszont itt városban néha hiányzik a nagy kutya. Páromé kicsi, nekem kaukázusim van otthon, kézre állna egy doberman, és szerintem neki is jót tenne.
Érdemes ebbe energiát fektetni? Vagy nem jó ötlet? Szerintetek?
Elég bonyolult a történet, a gazdája most albérletben lakik a két gyerekkel mert a férje leherdálta minden pénzüket (jól el van eresztve anyagilag, annyira, hogy nem tudja nagy jólétében mire költsön). Kapott a csaj egy kertes házat, hogy ha lejár az albérlet bérleti ideje, odaköltözik a kislányokkal, ide van most száműzve a kutya.
Bízom benne, hogy ha odaköltöznek akkor a kutyával is többet törődnek majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!