Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy van ez? Mért van?

Hogy van ez? Mért van?

Figyelt kérdés

van h egy kutyát pl egy golden retrievert adnak 10000ft-ért

de máshol meg monjuk 35000-ért és azt mondják h egy igazi jó golden van vagy 100 ezer ft

de mi a külömbség egy 10 ezres kutya és egy 40 ezres (ha mind kettő fajtiszta és kölyök)között? csak az emberek nagypofája?

2010. márc. 19. 18:04
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Nehezen bírod a kritikát, mi? :-))) Légy férfi, és üres hárítás helyett inkább nézz magadba.

Én csak azt a szerencsétlen kutyát sajnálom, aki hozzád kerül. Vagy jól elrontod a nevelését, vagy valóban kifogsz egy beteg állatot, aki aztán a menhelyen köt ki, mert nem leszel hajlandó kifizetni az állatorvosi költségeit.

Addig itt van még egy példa a való életből:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__686615-mit-te..

Egyik ismerősöm vett egy fajtatiszta, tkv-es, közép ázsiai juhász kutyát.2 hónap múlva a kutyus érdekesen kezdett el járni (én figyeltem fel rá).

Mivel jómagam kutyákkal foglalkozom, (kiképzés, tehát tenyésztési körben nem vok annyira jártas, bár minőségi kutyáim vannak) nem volt nehéz kiszúrni és egyből DP.ra gyanakodtam. Két nap múlva az állatorvos megerősítette a gyanúm, hogy a kutya DP-s. Felhívtuk a tenyésztőt, akinek elmondtuk a problémánkat, majd heves szócsata, semmire nem jutottunk, azt is letagadta, hogy tőle vették a kutyát. Később kiderült, hogy ez a "tenyésztő" nem is tenyésztő, csak egy szaporító, aki ad a kutya mellé tkv-et, a kutyák egészségével pedig nem foglalkozik. Meghát semmivel sem... Mit tegyenek? Hova fordulhatnak ilyen ügyben? (Egyébként annyit szerettek volna kérni az illető személytől, hogy a kutyus ivartalanítását fizesse ki, úgyis családi kedvencnek szerették volna nem tenyésztésre.

[...]

Köszönöm szépen ismerősöm nevében is a válaszokat (akié a kutyus, mert nem az enyém). Én is ezt mondtam nekik, hogy nem tehetnek semmit, hiszen nincsen semmiféle szerződés, amiben a tenyésztő garanciát vállalna a kutyusra. Sajnos ez van. :-(

Nálam ilyen probléma még sosem volt a kutyáim közül egyikkel sem, mert körültekintően választottam kennelt. Inkább spóroltam pluszba pár hónapig, de normális helyről vettem meg a kutyámat. A tenyésztővel máig tartjuk a kapcsolatot.

2010. márc. 19. 19:30
 22/29 anonim ***** válasza:
És te miből gondolod hogy mi nem értünk a kutyákhoz? :D Akkor minek kérdezel, hiszen te tudsz mindent! Milyen hülyék vagyunk hogy mind ugyanazt mondjuk, és neked van egyedül igazad... De szánalmasak az ilyenek... xD Nem ismerlek de látom amit írsz és ebből meg lehet állapítani hogy tudsz-e valamit. De még azt sem tudod hogy fajtiszta vagy fajtatiszta...
2010. márc. 19. 19:31
 23/29 anonim ***** válasza:
Te meg nézz körül! Akkor láthatod hogy egyszerre írunk mindketten, így hát nem láthattam a hozzászólásom előtt hogy nem akarsz kutyát. Ettől függetlenül nevetésges a hozzáállásod és nem tudsz semmit a kutyákról. Minek kérdezel itt? Hogy helyeseljünk?
2010. márc. 19. 19:33
 24/29 A kérdező kommentje:

1 csaj vagyok

2 még gyerek szval ha vennék kutyát azt nem hiszem h én venném

3 kérlek omg én nem a krtikáidra voltam kíváncsi

és én nem mondom h hülye vagy, mert nem mondok ilyet egy ismeretlen őrültnek

légy akkor férfi te és ne veszekedj

tudod okos enged....

majd akkor leszek én az okos

2010. márc. 19. 19:33
 25/29 A kérdező kommentje:

jah és kérlek ne mond h nem tudnék felnevelni egy szerencsétlen kutyát, mert ugyanúgy mint máshoz ehhez sem volt jogod

és én itt lezártam

2010. márc. 19. 19:36
 26/29 anonim ***** válasza:
83%

Ha nem érdekelnek a válaszok, miért tetted fel a kérdést?

Hogy mi a különbség? Aki 10 ezerért, vagy 35 ezerért ad el kutyát, aközött semmi, mert egyik sem jó minőség. A minőségnek ára van. Azt a kutyát, aminek nincsen törzskönyve, nem lehet fajtatisztának nevezni, csak ft.jellegűnek. Autót sem veszünk papírok nélkül! És, hogy miért 100ezer? A tenyésztő megveszi a kutyát, lehető legjobbat, jó kennelből, jó párosításból, míg ezt a kennelt megtalálja, az sok idő, pénz (megnéz többet, utazik, ismerkedik, kiállításokra jár). Szóval megveszi a szukát 100 ezerért. Minőségi táppal eteti, havi 8-10 ezer. Szűrővizsgálatokra viszi, 50-60ezer. Alapfelszerelések (tál, póráz, kullancsvédelem, kozmetikai szerek) 50ezer. Kiállításokra viszi, egy kb. 15-20 ezer, mert utazik is. Tenyészszemlére viszi, szintén 15ezer (utazással). Nem egy kiállításon vesz részt, tehát ez nagyon sok pénzt, időt felemészt. Választ egy kant, utánajár, megnézi (idő, pénz),fedeztet a szukához legjobban illővel (nem a legközelebbi, vagy legolcsóbbal), ez kb.80 ezer, ha külföld, akkor duplája, és persze itt is utazási költségek. Felkészül a kölykök fogadására, megcsinálja a helyüket, vesz kölyöktápot, infralámpát. A szukát ultrahangra viszi. Jönnek a picik: 3 oltás, darabja 4ezer, min.2 féregtelenítés, szocializálásra fordított idő.Ja és alombejelentő (2000, törzskönyvek 6000/db.) És ekkor nem voltak komplikációk ((császározás stb.). Ha összeszámolod, ez nem lesz sose nyereséges. Akkor miért csinálja? Mert szerelmese a fajtának, és nemesíti, nem hasznot akar húzni a kutyáiból.Nem születi minden tüzeléskor, sem túl fiatalon, sem túl öregen.

És mit csinál a szaporító? Vesz egy olcsó szukát, amint lehet befedezteti a legközelebbi legolcsóbb kannal, vesz olcsó tápot, esetleg veszettség ellen oltat, nem jár kiállítani, sem szüretni. A kicsiket nem szocializálja,max egyszer beoltatja, és minél előbb túlad rajtuk. Szóval nem költ semmit a kutyákra, ezért megéri 30-40 ezerért eladni.

Van még egy kategória, az egyszeri almos. Ő szereti a kutyáját, de tudatlan. Nem ért a fajtához, nála tisztaság van, de nem tudni nincs-e öröklődő betegsége a kutyáinak, mert nem tudja, mi is az. Ő sem keres sokat kant, csak mondjuk azt a cukit a szomszédból, vagy a parkból. Ő jelképes áron ad el kutyát, mert egyet megtart, a többi 10ezer, oltva többnyire vannak. Ezzel ő is, tudatlanságából adódóan rontja a fajtát.

Nem mondom, hogy minden tk. nélküli kutya beteg lesz, de nagyobb a kockázat, és valószínű nem fognak a kutyák igazi standard külleműek lenni, innét a sok idegbeteg is. A tk-s is lehet beteg, de ott a szerződés, amivel jó esetben megveszik, és az védi a gazdát, tenyésztőt, és legfőképp a kutyát.

Remélem így érthető lesz, mi a különbség az árak közt.

Persze tenyésztő és tenyésztő közt is van különbség, ezt ki kell tapasztalni, utánajárni, ellátogatni.

2010. márc. 19. 19:51
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
2010. márc. 20. 08:29
 28/29 A kérdező kommentje:

jó hát...jó

nah és??????

2010. márc. 20. 09:57
 29/29 Akiteki ***** válasza:
Most őszintén áruld el nekem: Milyen választ szeretnél hallani? Mert eddig semmi sem volt jó, bármit írtunk, belekötöttél. Szeretném hallani, hogy Te hogyan gondolod.
2010. márc. 21. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!