Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a megoldás agresszívitásra?

Mi a megoldás agresszívitásra?

Figyelt kérdés
Van egy örökbefogadott terrier keverék kutyánk, 6 éves. Mikor meghoztuk semmi probléma nem volt vele, félénk de barátságos kutya volt mindenkivel. Aztán prsze elkezdett kinyílni, birtokába vette a házat, ugat, jelez, jelöl, ha csöngentnek, vendég jön, rohan, ugat de eddig csak a szája volt nagy amint beléptek visszavonulót fújt és csak óvatosan érdeklődöt. Viszont pár hete már neki is megy az embereknek, tépi a gatyájukat pedig van olyan akivel már többször találkozott. Elég nagy gondot jelent mert nálunk viszonylag nagy a forgalom, ráadásul őt is sok helyre visszük és még vendégségben is neki megy azoknak akik érkeznek.
2010. márc. 19. 13:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%

Annyira szeret titeket, hogy mindenhol mindenkitől védi új családját. Megható.

Persze másik oldalról meg kellemetlen, hogy támad. Jan Fennel Kutyapszihológia könyvét javaslom, valaki biztosan be tudja linkelni.

2010. márc. 19. 13:56
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nagyon sürgősen vigyétek el kutyaiskolába, mielőtt még kárt tesz valakiben, és nagy cirkusz lenne belőle.
2010. márc. 19. 14:20
 3/11 A kérdező kommentje:
Kutyasuli? szerintem ez nem megoldás, mert alapban nem agresszív ,csak amikor a kapuból érkezik valaki és ő pont ott van, tehát amíg a kapuból beér a házíg. Utána már csóvál, barátkozik, és akkor is ha ölben van és csak késöbb tesszük le, vagy ha csak akkor veszi észre hogy van itt valaki amikor már bent van, vagy ha közhelyen találkozunk akkor sincs gond, ezért nem is értjük csak és kizárólag akkor támad amikor besétál valaki a kapun és elér a házig.
2010. márc. 19. 14:30
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Tök mindegy alapból milyen, nem viselkedik helyesen, normálisan, és ti nem tudtok úrrá lenni rajta tehát valamit kell vele kezdeni.
2010. márc. 19. 14:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor házhoz jövő kiképző.
2010. márc. 19. 14:53
 6/11 Akiteki ***** válasza:
100%
A kutyasuliban ilyenre is megtaníthatják. Nem tudjátok megoldani, hogy mindig menjen ki valaki az érkező elé? Nekem is van egy kutyám, aki csak úgy enged be bárkit, ha mi is ott vagyunk. Akkor örül, meg csóvál, de ha nem megyek ki a vendég elé, akkor leharapná a kezét a kilincsről.
2010. márc. 19. 14:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Meg kellene próbálni megtanítani a fekszik, ott marad végrehajtását. Amíg bejön valaki, neki nincs helye ott.

Vagy valóban egy jó kiképzőt megkérni, otthon nevelje meg erre a szitura a kutyát.

2010. márc. 19. 16:02
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem falkavezérnek érzi magát, mert ti nem vagytok elég határozottak vele. Én is csak a házhoz kimenő kiképzőt tudom javasolni.
2010. márc. 19. 16:40
 9/11 anonim ***** válasza:

A kaputól a bejáratig támad. Ez egy tünet. Ezt könnyen lehet kezelni.

A kutyának meg kell tanítani, hogy ha vendég érkezik, akkor egy bizonyos távolságban üljön le, és maradjon ott.

Többek között ezt is tanítják a kutyaiskolában.

De valószínűleg a tünet mögött ok is van (falkavezér problémák), így nem biztos, hogy a távol tartás megoldás. Ki tudja, egyszer jön egy "csúnya képű" ember, és a kutya, aki ámbár gyönyörű szépen távol marad, egyszer csak kiront és megtámadja az érkezőt.

A távol tartás megtanítását a Póráz két végén-ben meg tudod nézni:

[link]

A falkavezérségről: *****

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. márc. 19. 18:56
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, ez a falkavezérség lehet a gond szerintem is, csak sajnos rajtam kivűl senki sem képes ezt felfogni a családba. Az alap vezényszavakat már nagyjából tudja de csak akkor teljesíti ha egyedül van velem. A családom nem érti meg hogy egy kutya az kutya, bizonyos szabályokra megkell tanítani ahhoz hogy kellemesen eggyütt tudjunk élni. Az előzö kutyánk pici korátol kezdve nálunk volt, nagyon sokat foglalkoztam vele de ugye ezt nem nagyon látták a többiek mert én voltam vele otthon. Egy nagyszerű, kezelhető kellemes kutya lett belőle, de emögött rengeteg energia volt. Ő sajnos már nincs velünk, ezért alapban nehezen fogattuk ez az új kutyust hisz elötte pár héttel vesztettük el, de így hogy ő már 6 éves, van egy kész természete amit nehéz összeszoktatni a mi ritmusunkkal, az elöző kutya belelett nevelve. És a család nem érti hogy az előzö kutya sem ilyennek született, ezen dolgozni kell, és mivel most már én sem vagyok annyit otthon nekik is bekell sgíteni mert így a fejünkre nő. Folyamatos viták vannak ezen, meg a nasisztatáson. Én meg a gonosz rossz állatkinzó vagyok aki mindenféle cirkuszi trükökkre kényszerítem.
2010. márc. 19. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!