A kistestű kutyákat tényleg nem lehet szobatisztaságra
szoktatni, mert úgy is be fog pisilni?
11/18 A kérdező kommentje:
Te talán úgy születtél hogy mindent tudsz a kutyákról? Ezért utálom ezt az oldalt mert itt vannak ezek a retardált gyökerek mint te.
Szia! Nem ez butasag! Nyugi nekem kistestu kutyam van es veletlenul beszorult a kisajto amin kitudott volna menni pisilni es egy napot bent volt de nem pisilt be. Persze mikor eszrevettem rogton kiengedtem es akkor pisilt. Szoval az enyem tokeletesen szobatiszta.ha jolneveled a tied is az lesz. Sok sikert a kutyushoz es ne hallgass az idiotakra😘
2015. nov. 8. 11:58
1.) A vesék folyamatosan működnek, akkor is választanak ki vizeletet, ha nem iszol, lásd, éjjel nem iszol, reggel mégis az első dolgod, hogy pisilni mész.
Víznek azért kell mindig a kutya előtt lennie, mert könnyen kiszáradhat nyáron a melegben, télen a fűtött lakásban.
2.) Kis testű kutyák épp úgy szobatisztaságra szoktathatók, mint a nagytestűek, amennyivel kisebb a hólyagjuk, annyival kevesebb vizeletet választanak ki.
2015. nov. 8. 12:37
Ez hülyeség.
Ha rendes szobatisztaságra neveled 8-9 órát is kibírnak.
Nyilván reggel ne 5 percre vidd le hanem 20-30 percre,hogy jól kiürüljön a hólyagja.Utána könnyebb lesz neki is. Aztán ha haza érsz akkor kb rögtön vidd le. Nem lesz semmi gond.
Idős korra előfordulhat.
Nekem Bichon Frise-m van 13 éves, sajnos ő már nem tudja tartani,de eddig szobatisztasággal nem volt gondunk csak most 1-2 éve. De újságra szoktattuk.Így oda végzi,ettől függetlenül napi 3 séta megvan.
De ez is kutya függő,sok ismerősöm idős kutya is simán kibír 8-9 órát.
2015. nov. 8. 12:57
15/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az értelmes, hasznos válaszokat. Felpontoztalak titeket. :)
Az enyém éjjel is iszik, egyszer elfelejtettem tenni neki este, arra ébredtem hogy a vizes táljával csörompöl 3 orakor, kíhúzta a szoba közepére és a mancsaival pofozta keresve a vizet.
2015. nov. 8. 14:52
13 hetes kiskutyám van, és teljesen szobatiszta. de ehhez hozzátartozik, hogy én felkelek hozzá hajnalban is, ha jelez, hogy ki kell mennie. majd reggel is kiviszem, evés után, és simán 6 órát kibir, hűvös van, nincs is sok kedve kint kóricálni, inkább alszik a jó melegben:) és van vize is kitéve.
2015. nov. 8. 17:18
Az én yorkim 3 hónapos kora óta szobatiszta. Van hogy a munka miatt 8 órát van egyedül otthon. Úgy tanítsd meg rá hogy ha otthon bepisil/kakil akkor szidd le de olyan hangnemmel hogy értse hogy rosszat csinált! Amikor lent pisil/kakil a FŰBE akkor dicsérd meg és adj neki jutalom falatot. De ha a járdára akarja elvégezni a dolgát szintén szidd le.
2015. nov. 21. 17:09
Kapcsolódó kérdések: