Advantix vagy Frontline?
Figyelt kérdés
Eddig Advantixot használtunk, de mintha legutóbb érzékenyebb lett volna rá a kutyusom bőre:S
a Frontlineról több rosszat is hallottam. Szeretnék véleményeket kérni, akik már használták mindkettőt, h mi a véleményük.Különbség van-e?
2010. márc. 19. 08:23
1/9 Akiteki válasza:
Frontline sajnos már hatástalan a kullancsok ellen. Frontline mellett 3 kutyám lett babéziás.
Van valami újfajta szer, de annak most nem jut eszembe a neve. Kérdezd meg az állatorvost, mert azt is csak receptre lehet kapni.
2/9 anonim válasza:
Frontline tényleg nem jó már, kaptunk mellette kullancsot. Azóta Kiltix nyakörv+ Insecticide spray. Néha B vitaminozás.
3/9 Akiteki válasza:
Ha az advantixot nem bírja, a kiltixet még annyira sem fogja. Én egyébként is utálom a nyakörveket, egyfelől mert kevésbé hatásos, mint a spot-ot, kullancs ellen egyáltalán nem jó, másfelől folyamatosan irritálja a nyakánál a bőrt, hosszú szőrűeknél meg lekoptatja a szőrét. A spray halottnak a csók láttam már hogy kutyát befújtak vele és másnap bolhás lett.
4/9 anonim válasza:
A Frontline nálam is megbukott, sajnos hatástalan, immunisak lettek a kullancsok a környéken. Advantix sokkal jobb, eddig működött az én kutyáimnál. Szemét dolog, de nálunk az a rendszer, hogy március elején-közepén kimegyünk a nagylegelőnkre, aztán gyufa!!! Rengeteg rohadt kullancs elpusztul, mert ugye nem tud sem futni, sem repülni a kis mocsok. 2 hét múlva zöld megint, és kb. két hónapig alig van újabb kullancs. Aztán a környező mezőkről visszatelepednek megint. :(( Ezért mi folyamatosan használjuk az Advantixot.
5/9 anonim válasza:
Én vagyok a nyakörves. Hosszú szőrű kutyáim vannak (collie), én is féltem, hogy kikopik a szőrük, de nem lett baj. Többféle spot-ont kipróbáltunk már, és inkább vonzották a kullancsokat. A Kiltix nem 300 forintos termék, és nekünk jól beválik, a fújóst meg akkor alkalmazom, ha olyan helyekre megyünk, ami fokozottan veszélyes. Talán a kettő együtt, de nálam úgy néz ki működik. Persze minden kutya más, van kinél ez, van kinél amaz működik. A B vitamin csak akkor jó, ha a kullancs belemegy, megérzi a vérben, akkor továbbáll, a babéziát stb.-t kb. 24 óra múlva "nyomja bele" a kutyába, tehát ha lepottyan az elején, elvileg nem okoz bajt. Mivel a kutya nem izzad a bőrén, ezért nem lesz tőle kellemetlen szagú, mint az ember, de nem is riaszt el, csak ha a vérben kiérződik.
6/9 A kérdező kommentje:
sziasztok!
köszi a válaszokat!:)
aki kritizálta a nyakörvet meg frontline-t, meg úgy mindent, annak üzenném, h ő akkor mit használ?
a fújósról én is hallottam, lehet azt fogom használni plusz az ampulla:)
2010. márc. 19. 16:47
7/9 anonim válasza:
Én Kiltixet használok, és tökéletesen bevált!
8/9 Akiteki válasza:
Én vagyok az, aki "kritizált" :)) Mi advantixot használunk, de írtad, hogy a kutyusod nem bírja. Múltkor valaki mondta, hogy az Exspot is nagyon jó, én még nem próbáltam.
9/9 A kérdező kommentje:
köszi:)
2010. márc. 22. 09:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!