Ausztriába ki lehet vinni egy bull típusú kutyát?
Ha nekem van egy befogadott kutyám, erősen amstaff ("pitbull") típusú, és tegyük fel, hogy nem igazán kompatibilis a kutyákkal, és emberekkel (inkább férfiakkal) is válogató, előéletéből adódóan, de ivartalanított, sétáltatáskor szájkosár/póráz lenne rajta, nappal pedig szobakennelben lenne, akkor engedélyezik?
(természetesen megírnám a szállásadónak is ezeket..)
Pár órácskát lennénk tőle távol, egyébként nem rongál, engedelmes, és addigra még engedelmesebb lenne (akár még a vizsgát is lerakná). Szobakennelben lenne egyébként, mikor mi távol vagyunk, és a kocsiban is.
Mik a tapasztalatok, mennyire engedékenyek ilyen esetben a szállásadók?
(ismerem, és tudom, hogy sokkal jobb lenne neki velünk, mintha beadnánk egy panzióba..voltunk már máskor is idegen helyen, teljesen normálisan viselkedett. Csak a természetét kell még kialakítani:D
Amennyiben van útlevele és megvannak az oltásai, pórázon tartod és szájkosár lesz rajta, szerintem nincs akadálya. A szobakennel is mindenképp jó ötlet. Igazából a szállásadó jóindulatán múlik minden, de ha én lennék a szállásadó, ezekkel a feltételekkel beengednélek benneteket. :)
Én már többször is voltam az amstaffommal Ausztriában, igaz nem napokig, csak 1-1 délutánt. Mindig pozitív tapasztalattal távoztam, boltokba is simán beengedték (nyilván élelmiszerboltba nem :) ), és nagyon sokan odajöttek, hogy megsimogathatják-e.
Attól függ,hogy 1-melyik tartomány, 2 az önkormányzat (Gemeinde), 3-a lakás kiadója(tulaj)-Mietvertrag- mit mond!!
Szóval nem olyan egyszerű, mivel listázott fajta keveréke, Kampfhund-nak számít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!