Fertőz a szívférges kutya?
Van egy szuka nj. kutyàm. Januàrban hoztam ki a sittről, és azóta dolgozok vele. A munkahelyemen több kutya dolgozik. A kollégàm kutyàja szívbeteg lett. Az orvos azt mondta neki valószínű szívféreg okozta. A vizsgàlatok még mindig folyamatban vannak. A kérdésem az hogy az én kutyàmmal volt hogy összeszagoltak, illetve a területen egymàs utàn pisilnek a kutyàk.
El kaohatja a szívférgességet a kutyàm vagy bàrmelyik kolléga kutyàja?
Uhh!
Még nem csinàltattam neki vérképet, de fogok! A kollégàm kutyàja most lett nagyon rosszul pegy két napja. Hatalmasra nőtt a hasa és étvàgytalan. Tegnap vitték el àllatkorhàzba súlyos szívbeteg és most vizsgàlódnak. Meg a vizet hajtjàk le róla. Ennyit tudok.
Ki frjtenéd bővebben mik ezek a szerek és hogyan tudom beszerezni? Én eddig a kullancs és bolha ellenni nyakörvet raktam rà mert rengeteg a kullancs mi felénk ahol lakok.
Milbemax 125 mg-ból 25 kg-onként kell egy tabletta minden hónapban:
Vagy pedig Stronghold csepp. De előtte szívféreg tesztet kell csináltatni. A gyógyszer állatorvosnál beszerezhető (vényköteles).
Köszönöm az infót! :-)
Megbeszélem az orvossal jövő héten. Igaz eddig is kapott hàrom havonta féreghajtót viszont soha nem néztem milyen tipusú.
Advocate is jó.
Fontos! Egyiket se rakd rá, mielőtt nem teszteltetted le orvosnál, hogy fertőzött-e! Ha esetleg az, a szívféreglárvák olyan sokan lehetnek a vérkeringésében, hogy az őket gyorsabban ölő szerek (pl. Milbemax, Advocate) miatt a tömegesen elpusztult tetemek kapilláris-elzáródást, és így trombózist okozhatnak. A Stronghold lassabban öli a lárvákat, de az meg a teszt megbízhatóságát csökkenti, ha még előtte rárakod. Minél előbb menj el megcsináltatni a tesztet, nekem az egyik kutyám bőrférges lett, de azt a 10 percet, míg vártunk, hogy kiderüljön, bőrféreg vagy szívféreg-e (közeli rokonok), nem fogom elfelejteni.
Nagyon köszönöm a vàlaszokat! :-)
Januàr óta van kutyàm mert őrködök vele, de nagyon sokmindent tudtam most is meg.
Éjjelente ha van egy kis időm akkor szoktam olvasgatni a fajtàkról tartàsról és egyebekről.
Elviszem a kutyót ahogy kinyit a rendelő. Remélem teljesen negatív lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!