Melyik a top 5 legpörgősebb kutyafajta a világon?
Border collie, jack russell, malinois, boxer.
Mindazonáltal ez inkább jellem kérdése: Vannak olyan fajták, akiknél 90%-ban pörgősebb egyedek találhatók, de én mindazonáltal láttam olyan keverék kutyát is akivel szinte hivatásszerűen kell foglalkozni.
Mondjuk én inkább fajtacsoportokat mondanék + a keverékek közül jópár, hisz végtelen sokan vannak.
A terrierek és a terelők.
Jagd, foxi, jack russel, mudi, bc, malinois.
Én is inkább fajtacsoportokat mondanék, nagyon pörgősek a terrierek (jagd, jack russel, staffordshire stb.), és a juhászkutyák (border collie, ausztrál juhász, malinois stb.)
De ahogy írták már előttem, fajtán belül, egyedek között is hatalmas eltérés lehet. Pl. bátyám amstaffja 3-4 intenzív mozgást igényel egy nap, míg az enyém max. 2 órát, pedig alomtestvérek.
*3-4 óra intenzív mozgást
Bocsi, így már értelmes a mondatom. :)
O, bocsánat:D Nekünk a mostani kutya előtt agár volt, fajtamentéstől hozta barátom pár éve (már idősebb volt), és képes volt éjjel játszani a játékaival, nagyon pörgős volt:D Akkor mi kifogtunk egy hiperaktív egyedet:D:D Ebből is látszik, hogy fajtán belül is mások az egyedek :)
Bocsánat még egyszer, akkor agár mégsem:D
* Úgy értem, hogy akár egy hosszú, kimerítő erdős kirándulásos nap után:D Mi már kidőltünk, meg a labrador is, ő meg éjszaka még kukorékolt, hogy most akkor hajnali 3-kor igenis van erő a játékra:D
Megy úgy alapjáraton elég energikus volt:D Pedig ugyanannyit fárasztottuk mint a labit, de valahogy öregebb létére jobban bírta a kiképzést:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!