Tudtátok, hogy már kullancs invázió van?
Szia !
Örülök ,hogy ellenőrizted most is a kiskutyád . :)
Sajnos igen már én is észre vettem bár én hál Istennek csak egyet találtam benne . Szegényem már ez miatt alig evett ,de most már sokkal jobban van .
Ja ,és azt kétlem ,hogy olvasták a kutyák ,de ki tudja...:D
"Igaz még nem fertőznek"
Szép nagy tévedés, ha beteg a kullancs akkor fertőzni fog ... mindegy hogy tavasz van vagy nyár közepe.
Mellesleg lassan már évi 12 hónapban kullancsszezon van, semmin nem kell meglepődni.
Igen, de én egész télen hagyok a kutyán egy jó minőségű nyakörvet, mert a bolhák nem lankadnak.
Már lekerült a nyakörv, és újra spot on. Sajnos a jó időre, és a melegre előjönnek a kullancsok. Az én kutyámnak nagyon vastag a bundája (még) alig lehet átvizsgálni... Ezért nagyon nagyon fontos a megelőzés. Előző nyáron volt benne egy kullancs, pedig mindig használunk cseppet, vagy jó minőségű nyakörvet, és mégis. Alig találtuk meg, de szerencsére semmi baja nem lett. De a megelőzés a legfontosabb. Ha meg mégis találunk kullancsot, akkor a kutya viselkedését kell figyelni. Jó, hogy a Kérdzeő is felhívta erre a problémára a figyelmet, mert sokan csak akkor kezdenek odafigyelni, ha már baj van. Pedig akinek kutyája van, annak oda kellene mindenre figyelni. A kutya kezelése, ha már beteg sokkal többe kerül, mint havonta egy spot on, vagy egy jó minőségű nyakörv.
JUJJ, TÉLLEG KULLANCSOK VANNAK?
A BELVÁROSBAN UGYE NINCSENEK? MERT ERDŐ MELLETT NEM SZOKTAM MENNI VELE, DE UTCÁN, SZOKTAM.
SPOTONT VESZÜNK MAJD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!