Minden családi házas övezetben szabadonengedik a kutyákat este? Néha nappal is?
NEM ÉS NEM ÉS NEM!:)
Ez csak falun szokás, ez nekik a kutyasétáltatás. Akinek nem inge, ne vegye magára.
Falun nőttem fel, de ilyet soha, senki nem csinált. A környező településeken sem. Még csak nem is hallottam ilyenről. Ez nálatok valami egyedi népszokás lehet.
Beszélj a tulajokkal, illetve jelentsd az esetet a helyi jegyzőnek. A kutya gazdájának teljes felelősséget kell vállalnia a kutyája minden tettéért, ráadásul nem engedheti el a kutyát felügyelet nélkül. Sőt, idéntől nála kell legyen az oltási könyv is, valahányszor a kutyával közterületre lép.
Nem szabadna szabadon engedni!
Habár, nálunk a kutyafuttató a város szélén van, közel a családi házakhoz, tehát akár családi házas övezetnek is lehetne mondani. Nekünk is nagytestű kutyánk van, ott szabadon szoktuk engedni, de ha idejében észrevesszük, hogy jön valaki szembe (főleg gyerekkel), akkor azért pórázra vesszük a kutyát. Ettől függetlenül sokszor megkaptuk, hogy "minek kell szabadon engedni". A nem kutyások általában nem tudják, hogy az kijelölt kutyafuttató, ezért én magamnál tartom a kinyomtatott önkormányzati rendeletet, hogy meg tudjam mutatni, ha valaki nem hinné el.
Az meg egy másik dolog, hogy azon a környéken is gyakran előfordulnak önsétáltató kutyák is, akik a környező házakból járnk ki, sokszor a gazdájuk tudtával. :( Na ezt sem szabadna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!