Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aggódnom kéne? (habzsolás)

Aggódnom kéne? (habzsolás)

Figyelt kérdés
Egy hónapja BARF-ozunk a kutyámmal, eddig nagyon szépen evett, volt mikor alaposabban rágott,volt mikor kevésbé, de sosem volt ijesztő látvány. Ma este viszont szó szerint zabált, hallottam hogy ropog a csont, szóval rágott azért, de szerintem nagyon felületesen. Nem tudom mi volt az oka annak, hogy így falt, a cicák mondjuk a közelében tartózkodtak, de ez előfordult máskor is, nem igazán félti tőlük a kajáját. Aggódom, valahogy nyugtassatok meg. Pulykafarhát és csirkecomb volt a csontos. A kutyus kint alszik, én meg itt bent parázom.

2015. okt. 28. 20:36
 1/3 anonim ***** válasza:

"

A kutya a táplálék megragadására, leharapására és feldarabolására, valamint védekezésre, támadásra használja fogait. Külsejüket tekintve a fogak különböznek egymástól, formájuk a rendeltetésétől függ.

Az elöl levő fogak, a metszőfogak feladata a táplálék megragadása. A szélső metszőfogak mögött találjuk a szemfogakat, melyek a támadás és az önvédelem eszközei, de megragadott táplálék megtartására és feldarabolására is szolgálnak. A szemfogak mögött az elő- és utózápfogak helyezkednek el, melyek jobb és baloldalon egyenlően oszlanak meg. A zápfogak felszíne egyenetlen éles dudorban végződik, és a szilárd táplálék felaprózására hivatottak. Rágás közben az állkapocs alulról felfelé mozog."

Ami lemegy a torkán, azt nem rágja meg, mint mi, emberek.

2015. okt. 28. 20:57
 2/3 anonim ***** válasza:

Én ugyan még nem BARF-oztam a kutyámmal, de nekünk is volt ilyen bajunk.Én először úgy próbáltam ,hogy csontosabb kajákat adtam neki mint például a csirkefarhát.Ez valamilyen szinten használt de még mindíg elég gyorsan evett.Ezek után én kisebb adagok ban adtam neki a kaját (nem egyszerre adta oda hanem három fe le osztottam és úgy adtam neki egymás után).

Ez nekem egészen lelasította a folyamatot.Én ezt tudom ajánlani, sok szerencsét.

2015. okt. 28. 21:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Figyelj, az én kutyám a csirkecomb-csontot EGÉSZBEN nyeli le, ha nem haraptatom vele..egy egész kacsát 2 roppantással lenyelt. Még él:D:D Mondjuk függ a fajtától is, meg kortól stb.

Mindenesetre ha nagyon zabál és nem rág, akkor legalább kis darabokra vágd fel..vagy vannak ilyen habzsolás-gátló tálak én az Alphazooban kaptam ajándékba karácsonykor, az segítvalamennyit bár ez táppal működik az enyém:)

2015. okt. 28. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!