Hám vagy nyakörv?
Milyen kicsi a kutyus? Ha még bébi, szerintem jobb neki a hám, utána, ahogy mar megnő, a nyakörv is elég lesz. Viszont ha nagyon buzgó, a nyakörv szoríthatja a nyakát, ha épp szaladna, amerre lát, a hámmal ilyen gondok nincsenek.
Mi is először hámot vettünk, miután kinőtte, sajnos elég gyorsan, már nyakörve van, viszont gondolkozom, hogy vegyek egy nagyobb hámot neki, mivel mikor megőrül sétáltatás közben, és nem bírom vele tartani a tempót, szorítja a nyakát, hallani, ahogy liheg.
A nyakörvvel lehet neveli a hámmal nem. A hám a beteg, sérült, vagy tökéletesen jól nevelt kutyákra való.
A nyakörvek közül a fojtó, amit te kinéztél kiképzéshez van, nem állandó viseletre. Ha a kutya húz akkor szorul a nyaka körül a lánc és fojtja a kutyát. Szerencsés esetben így a kutya agyáig gyorsan eljut, hogy húzni rossz és megtanul normálisan közlekedni pórázon. Ezt a fajta nyakörvet nem állandó viseletre tervezték és főleg nem kirándulásokhoz. Ha ilyen nyakörvet akarsz vegyél mellé egy rendes nyakörvet is.
én nyakörvet és hámot is használok évek óta.
szerintem ha a kutya nem rángat akkor édesmindegy hogy a lábad mellett előtted vagy mögötted megy (nem kell egyetérteni persze) és az is, hogy mi van rajta. hámmal is ugyanúgy meg lehet tanítani egy kutyát normálisan sétálni. én a hámot jobban szeretem (jobban látszik a hosszú szőrön este a fényvisszaverő rész, rendesen meg tudom vele fogni a kutyát, nem bántja a légcsövét), de van olyan kutya akit zavar.
én fém fojtót személy szerint csak akkor vennék, ha extrém módon rángat és a gazdi máshogy nem tudta megoldani, mert jól használva látványos eredményt lehet elérni vele és baja sem lesz a kutyusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!