Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire családi kutya a husky?

Mennyire családi kutya a husky?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden vázolni. Van egy keverék kutyánk, akit úgy mentettünk meg. Férjem (38) nagyon szeretne mellé egy farkaskutya jellegű fajtatiszta ebet. (Úgy értem németjuhász, husky...) Eddig èn mindig megvétóztam, most karácsonyra azonban szeretném őt meglepni egy kiskutyával. Huskyra gondoltam, csak nem tudom mennyire családi kutya, mennyire nevelhető, s mennyire megbízható. Melyik lenne nekünk ideálisabb, a husky vagy a németjuhász?

Körülmények: hatalmas udvarunk van, van benne egy földes rész, ahol a kutyánk kedvére áshat. Napi 1 óra séta+heti egy nagyobb túra (kb 3 óra). Ezekre a túrákra a kis keverékünk nem jön velünk, mert nem bírja, elfárad hamar.

Kutyás előéletünk: az első közös kutyánk egy keverék, nagyon jól nevelt, szófogadó. Férjemnek ezelőtt volt egy rotija, akit úgy hozott el rgy rendőr ismerősétől, le akarták lőni, mert ideggyenge volt, támadt mindenkire. Férjem nevelése mellett nyugodt, barátságos kutya lett, öregen halt meg. Előtte két fajtatiszta dobermanja volt, velük sem volt semmi gond.

Szóval ezek alapján melyik kutyával tudnánk elbírni? Egyébként én otthon dolgozom, tehát több időt is tudnék vele foglalkozni.

2015. okt. 27. 08:58
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
0%

"Jó, tudom, nem szabad a szemébe nézni sokáig, de mi van ha a gyerek néz a szemébe? Akkor megharapja őt is?"

Én mindig belenézek a kutyák szemébe(az emberékbe ritkábban), főleg akkor ha ugat, idegen kutya vagy nem belenézek a szemébe és elhallgat. Szerintem meglátta benned a rosszat azért akart megharapni. :D

2015. nov. 19. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!