Mennyire betegesek általában a menhelyi kutyák?
Kicsit lutri, ismerősömék több menhelyit is fogadtak be anno, volt amelyik kutyus sajnos olyan betegséggel érkezett, hogy nem tudták megmenteni a leggondosabb kezeléssel sem, de azért többségben kisebb-nagyobb betegségekkel kihúzták. Összességében szerintem nem rizikósabb menhelyit befogadni, mint felelőtlen szaporítótól venni.
A 80 ezer nekem jó kezdőalapnak tűnik, ez már komolyabb beavatkozásra is elég lehet.
30-40 000. Én a sintértelepről hoztam egy kissé sovány, köhögő kutyát. Soványsága hátterében egy bélgyulladás állt és volt egy törött foga. 15 000 forint volt + a taxi. Aztán 17 000 az ivartalanítás, egy évvel később 12 000 egy foghúzás.
Szerintem ennyi rizikó bőven van egy vásárolt kutya esetében is.
Amúgy hamar rendbe jött és nem egy beteges kutya :)
Hát ezt menhelye válogatja. Ahol van kapacitás tisztán tartani a kutyákat, a helyüket, jó kaját kapnak és rendes állatorvosi ellátást, ott nem valószínű, hogy beteg kutyát fogsz hazavinni. Ahol ezekre nem tudnak/akarnak odafigyelni, ott nyilván nő az esélye a betegségeknek.
De azért ne úgy képzeld el, hogy bárhová bemész és egy félhalott lefogyott roncsot hozol ki, amit azonnal be kell fektetni a kórházba. A menhely nem lepratelep :) Tele van életerős, egészséges állatokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!