Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A Staffim ellett 11 kutyát,...

A Staffim ellett 11 kutyát, de folyton rájuk fekszik, miért!?

Figyelt kérdés
11 kutyust ellett a kutyám, már csak három van.. Van ellető ládája, meleg helyen is van, nem is zavarjuk. 20.-át szült, de már csak három van folyton rájuk fekszik, cipeli a szájába egyik sarokból a másikba.. Mi baj lehet?
2015. okt. 24. 09:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Milyen jogon?

Mert nap mint nap látjuk az ilyesféle agyatlan szaporítás eredményeit sintértelepen meghalni vagy menhelyen bekattanni,mivel hónapok óta rohadnak egy kennelben,jó esetben napi fél óra sétával.

Mivel az ilyen kutyák nagy részét nem lehet más kutyákkal egy kennelbe rakni,ők az elsők az altatási listákon.Nem sok menhely engedheti meg magának azt a luxust,hogy egy kutya foglaljon el egy külön kennelt.

Az ilyen felelőtlen szaporítók típusmeséje az,hogy mindnek van már előre gazdája.Érdekes,mégsem a normális tenyésztőktől származó kutyákkal vannak teli a menhelyek.

A tudatlan szaporítónk hallott már a fajtabetegségekről,voltak szűrve a kutyák szaporítás előtt?

Herpeszoltásokat megkapta fedeztetés előtt a szuka?

2015. okt. 25. 11:08
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Valószínűleg ismertek hogy így ítélkeztek, tudjátok az előzményeket, és biztos láttátok hol van a kutyám. Nem magyarázkodni írtam ide..volt kint az állatorvos és kora szülőttek. Kettő héttel korábban jöttek világra mint kellett volna, a picikéket el vesztettünk bárhogy próbálkoztunk, de az anyuka jól van, sokat van vele foglalkozva nehogy be depressziózzon!

Üdv: a mocskos állat

2015. okt. 26. 06:59
 13/19 A kérdező kommentje:

Igen, meg kapta az őt illető oltásokat. Nem vagyok szaporító, állterhes volt a nyáron, megkapta a gyógyszer kezelést, mondta az orvos egyszer legalább be kell pároztatni. A kutyám 4 éves, eddig nem volt pároztatva, sőt nem is lesz. Biztos mocskos állat vagyok hogy törődöm a kutyámmal, kétségbe esve írtam ide azt hittem kapok értelmes válaszokat, de ehelyett alpári módon le szólják az embert, nem én vagyok az állat, hanem ti. Előzményeket nem ismerve ítélkezni emberek felett gratulálok.

Bocsánat az esetleges íráshiba miatt telefonról nem könnyű, meg így hogy gyalázzák az embert.

2015. okt. 26. 07:08
 14/19 bollocks ***** válasza:
55%
Akkor is csak egy mocsok szaporító vagy, akinek köszönhetően 11 kölyök meghalt. Tapsoljunk hozzá?
2015. okt. 26. 07:25
 15/19 bollocks ***** válasza:
50%
ui: az állatorvosnak üzenem, hogy adja vissza a diplomáját, ha ekkora marhaságokra bíztat.
2015. okt. 26. 07:27
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Soha, ismétlem SOHA nem KELL fedeztetni egy szukát, ha nem tenyészcéllal vetted. A kutyád érdekében keress másik orvost, aki ért is a szakmájához. A kutyát pedig ivartalanítani kell.
2015. okt. 26. 08:25
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha a kutyád álvemhes, akkor pont nem kéne pároztatni! Ivartalaníttatni kellett volna. Ha ezt az orvosod nem tudja, keress másikat, a kutyád érdekében! Normális állatorvos sose mondana ilyet, csak olyan, akinek a pénz számít! Legközelebb jobban válassz orvost, és azt javaslom, máshoz vidd ivartalaníttatni.
2015. okt. 26. 08:25
 18/19 anonim ***** válasza:

Értem.Tehát van egy tudatlan és/vagy pénzéhes állatorvosod,aki még arra sem vette a fáradságot,hogy az Állatorvosi Kamara állásfoglalását elolvassa a témáról,ami minden állatorvosi lapban,illetve itt a neten megjelent.

A Kamara állásfoglalása egyértelműen kimondja,.hogy NEM kell egyszer sem ellenie egy szukának ahhoz,hogy boldog és egészséges legyen.

Sok szuka pusztult már el ilyen tanácsok miatt feleslegesen,meg sok kölyök is.

Ismerősöm border collie(jellegű keverék,mivel nem volt törzskönyve)szukáját hat éves korában vitte zokogva a gazdi lealtatni.Az okos állatorvos ugyanezt a tanácsot adta,lejött egy alom a szukától.Három év múlva rákos lett a kutya.Gazdi őrjöngve,zokogva mondta el a téren,ha szaporítás helyett fiatalon ivartalanítják a kutyát,most is élne.

Az állatorvosod tudását megismerve kétlem,hogy herpesz elleni oltást kapott a szuka.Fedeztetéskor egy,meg utána még egy darabja 12-14 ezer Ft.Megkapta ezeket az oltásokat?

Ha nem,ne csodálkozz,hogy hullanak a kicsik.

2015. okt. 26. 09:09
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos, még sok orvos van ezen az állásponton, mint a tied. Feleslegesen terhelted a kutyádat a vemhességgel. Biztos megvolt az orvosi oka a koraszülésnek is.

Ezek után egy ivartalanítással letudhatsz mindenféle ilyen gondot a következő évekre a kutyádnál .

Csak példaként: Ezelőtt sok évtizeddel még valóban az volt a nézet, ellés, akkor nem lesz álvemhesség. Nálam nem működött. Snauzert tenyésztettem. Amelyik szuka álvemhes volt, az ellés után is álvemhes lett.

2015. okt. 26. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!