Az valóban kérdés, hogy a fajtamentőktől fogadjon be vagy szaporítótól vegyen-e kutyát az ember?
Nem. Egyértelműen fajtamentő.
Megmentek egy jobb sorsra érdemes állatot, és nem tömöm a zsebét senkinek, és ezzel remélhetőleg csökkentem a keresletet - ami ha egyszer átbillenne a kínálat javára akkor talán leállnának a szaporítók, a hobbi szaporítók, az egyszer szüljön a kutyám, akiknek nincs kompetenciájuk arra h új életeket hozzanak a világra felelőtlenül.
Ha szaporítótól vásárolsz, akkor ilyen embertelenségek fennmaradását támogatod a pénzeddel: [link] az állatok elképzelhetetlen bűzben, a saját vizeletükben és ürülékükben éltek, legtöbbjük teljes elszeparáltságban egy négyzetméternyi, fűtetlen lyukakban. A súlyos állapotban lévő kutyák közül egynek nem sikerült megmenteni az életét. Ezek az állatok, elhanyagolva, kizsákmányolva tengődnek, egész életük kölyök kutyák gyártásából áll.
Amíg van igény a 20 ezer forintos kölykökre, addig a szaporítók nem hagyják abba, amit csinálnak. terajtad is áll, hogy teszel-e ellene, legalább passzívan, vagy pedig támogatod a kutyagyárakat.
Értem a problémádat! Szerintem egyértelműen fajtamentő.
Egy okot már előttem leírták (ne tudjanak megélni a szaporítók kutyagyártásból), másik pedig nem zsákbamacskát (kutyát) veszel. Lehetőséged minden információt megtudni a kutya előéletéről, elviheted egy pár körre (sétára) mielőtt döntésedet meghozod, és nem utolsó sorban jobb helyeken segítenek kiválasztani a hozzád illő kutyust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!