Kutya oltásának elmúlasztása?
Semmi gond nem lesz. Veszettség elleni oltás 5000Ft, A mikrochip behelyezés ára regisztrációval együtt, törvényben maximáltan 3500Ft.
Az állatorvos nem büntet, hanem beadja az oltást, chipet, regisztrálja a dolgokat, ez 8500 Ft és ennyi. Ha megharap valakit nem veszettségtől lesz baja, maximum valami fertőzés lehet, ha mély a seb. Nyugodtan vigyék állatorvoshoz a barátnődék.
Vera,igazad van.
Amúgy nekem mindig kidobott kutyáim,macskáim voltak. Nem 30,mert tudtam azt,higy2-3 ról tudok gondoskodni. Megkapták,ami kell(chip,oltás)de azt az őszinte szeretet,amit adnak,sosem tudom meghálálni!:)
Én komolyan nem ertem, hogy ha tudtak, hogy nem tudjak oltatni, akkor miert vettek/fogadtak be?
Es a dokinal mondjak azt, hogy az utcan találtak
3. voltam. Az állatorvos nem fog számon kérni. Tényleg a legjobb, ha azt hazudjátok, hogy most találtátok és akkor nem néz csúnyán. Az oltási könyvet az állatorvos állítja ki az első oltásnál. Beleírja az oltás idejét, felcímkézi milyen oltóanyagot kapott, valamint az orvos bele írja a saját nevét, lebélyegzi az orvosi bélyegzőjével.
Tudom, hogy nem a Te dolgod, de segíts neki. Adj neki kölcsön részletben akár, de tegye meg végre.
6 év alatt egyszer se volt pénz beoltani? Hát ha havi 1000 ft-ot eltesznek akkor 6-7 hónap múlva 6-7 ezer ftból be lehet oltani.
Hát ha a kutya megharap egy másik kutyát,nem lesz ugyan baja,de viszont ha a gazdi kéri a oltási könyvet és ti nem tudjátok bemutatni akkor feljelent és szép kis bírság vár a barátnődékre.Ugyan ez embernél is,ha a megharapott ember feljelent vagy kéri az oltási könyvet az megint csak gáz.
Dokinál meg lehet hazudni,hogy találták és néztek csipet abban a városban ahol találták, de nem volt, hirdették ezerrel,de nem lett meg a gazdi már pár hete keresik. Aztán inkább úgy döntöttek,hogy megtartják és be szeretnék oltani. Ennyiből megúszható.
Ettől függetlenül nagyon felelőtlenség 6 évig nem beoltva tartani a kutyát.
Hát ha veszett lenne akkor rövid időn belül meghal a kutya,ember vagy bármilyen állat,ugyan is a veszettség nem gyógyítható betegség!! Nem véletlenül kötelező az évenkénti oltás,regisztráció,ezért is vakcinázzák a rókákat is.
Semmi probléma. Mi pl találtunk egy kis kutyát, amit az orvos olyan 3 évesre tippelt, abba se volt chip, és nyilván könyve se volt neki. Azt mondtuk a dokinak, hogy meg szeretnénk tartani, így kitöltött neki egy kis könyvet, beadta neki a chipet, meg egy oltást, beírta a párom nevét és telefonszámát a gépbe, aztán megmondta mikor menjünk vissza a következő oltásra.
Tehát most mi van , ha a barátnőd azt mondja, hogy találta a kutyát? Semmi. Akkor ugyanígy megcsinál mindent a doki neki, amit kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!