Milyen önvédelmi lehetőségeim vannak kutyasétáltatás közben?
kis csivaváimat szoktam sétáltatni, őket jobban féltem mint magamat..
sajnos ez egy bunkó környék, mindenki hatalmas kutyája a kerítésen bömböl, vagyis a járdán haladás lehetősége kilőve..
ezenkívül 1-2 rossz kerítés, vagy túl kicsi a kutyának stb miatt kiszöknek
mit tehetek ilyenkor? Olyan megoldást keresek ami maradandó károsodást nem okoz a kutyának de támadás esetén megtudom védeni magam (paprika spray vagy hasonló)
Paprika spray a legjobb igazából,de lehet egy dezodor is jó,hiszen az fullasztó,meg ha szemébe megy kicsípi,de megvakulni nem fog tőle.
Nekem is kistestűim vannak és van egy öreg ember aki a kau keverékjét póráz nélkül sétáltatja.Mindig az utolsó pillanatokban köti meg,de még így rohadt nagy ívbe ki kell kerülni,mert húzza a papit el.Szóval én is félek. A többi kutya normális erre felé. Meg kistestűektől nem féltem őket.De az a kau keverék hatalmas,az neki menne a kutyáimnak,nem élnék túl, de hogy az a kutya sem az is biztos addig rúgnám,ütném a fejét amíg mozog.
Amúgy kutya barát vagyok,de ha az én kutyáim életéről van szó leszarom a másik kutyát.
Ismerősöm bichonjait támadta meg egy német juhász, egyiket feltudta emelni a másikat nem sírt próbálta pórázzal vhogy felhúzni a másik kutyát,én ezt pont láttam és szaladtam oda majd egy jól irányzott rúgással fejen asztam,szerencsém volt,hogy nem fordult nekem. Fel emeltem a másik bichont aki már véres volt. Föl akart ugrani rám a kutya én meg hasba rúgtam akkor felnyűszített,mentünk a lépcső ház felé de csak jött utánunk végül egy férfi bottal kergette el. A kutyus kisebb nagyobb sérüléssekkel megúszta.Borzasztó.
Ezt én nem akarom átélni a saját kutyáimon,ott is majdnem bőgtem.
Szóval azt akarom,hogy ilyenkor én nem nézném a másik kutya jó létét,mert a sajátaim testi épsége sokkal fontosabb.
Nálunk pont fordítva van, egy séta alatt legalább 2-3 acsarkodó kistestűt le kell vakarnom a kutyámról(ő nagy ).
Naálam a Ne engedje ide!" bevált, neked javaslom a zörgő, kavicsos pezsgőtablettás dobozt illetve a dezodort a felszólítás mellé.
gázspraytől nem akarom hogy baja legyen, nem teszek nyomorékká azért egy kutyát mert hülye a gazdája..
enyémekkel nincs gond, én ha rászólok hogy maradj, vagy hasonló leül és megvárja míg elmegy a másik kutya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!