Mit tegyek ha nincs pénz száraztápra?
Van egy négy éves Jack Russel Terrierünk. Eddig félminőségi száraztápot kapott. (6-7ezer forint 10 kiló) Viszont nagyon de nagyon rossz anyagi helyzetbe kerültünk sajnos. És átmenetileg nagyon sok mindent nélkülöznünk kell. Örülünk ha az oltást be tudjuk adatni neki (már rakjuk félre a pénzt rá) Pénzem csak rossz minőségű tápra lenne elegendő (mert azért eszik rendesen) de arról úgy hallottam, hogy nem tesznek jót a kutyának és kevés a tápértéke.
Kérdésem: Mivel lehetne helyettesíteni az étkezést? Lehetne úgy csinálni, hogy esetleg egy nap kétszer háromszor is kap enni a mi ételünkből? Milyen ételeket lehetne neki adni? Rizsa,krumpli? Ilyeneket lehet adni neki? Vagy esetleg ebédnél ha mondjuk egyel több csirke combot főzök,sütök az elég neki egy kis rizsával? A kutyát nem szeretnénk elajándékozni sem menhelyre beadni. Csak szeretnék pár ételt amit lehet neki is adni és akkor úgy kalkulálni az ebédeket amiket neki is lehet enni. Így ha ezt bevezetjük és esetleg veszünk újra tápot tovább kitartana. Előre is köszi.
Gondolj arra, hogy a kutya - aki mindig is az ember legjobb barátja volt - az emberi étel maradékát ette amióta csak megszelídült.
Ez új módi, hogy ilyen-olyan tápokat adunk neki. Valaki kitalálta, hátha jó üzlet lesz. Hát az lett. A sznobok miatt. Úri-muri. De ez történelem.
Ebből kiindulva, a saját ételetekből egészítsd ki a száraztápot úgy, hogy a száraz táp hosszabb - legalább dupla ideig - kitartson. Apránként az is kederül, mit nem szeret. A mi kutyáink pl. nagyon szerették a leveseket. A rántott- és húslevest, ha krumpli volt a második fogáshoz, összetörtem mint a pürét és a levesbe tettem. De a galuskát, tésztát is nagyon szerették.
De ne félj, nem fog belepusztulni, hogy ha akár egy hétig sem kap tápot.
Remélem hasznát veszed.Üdv.
Mi sem állunk jól anyagilag, és mostanában az aldiban vesszük a 10 kg-os száraztápot (ha jól emlékszem, belga gyártmány) és amellé adunk ezt azt a konyhából.
Pl. csirke farhát kb.150-200 Ft/kg, sertésmáj hasonló árban (talán 2-300 Ft/kg), állateledelesnél lehet ennyiért nyesedéket is kapni. Ezeket lehet sütni vagy főzni, répával, tésztával (néha búza vagy kukoricadarával is szoktam) vagy főtt rizzsel, ebédről maradt főzelékkel és a száraz táppal keverni. A miénk imádja! Az állatorvost megkérdeztük, azt mondta, ha baj van, akár májkrémes kenyeret is adhatunk egyszer-egyszer kiegészítésnek, de ha egy 200 ft-os szardíniát belekeversz az olcsó tápjába egy kis rizzsel, még a tálat is megeszi!
Nyugi, biztosan nem kell elajándékoznod a kutyádat, sok szegénysorsú kutyi örülne, ha ilyen nyalánkságokat kaphatna, ettől nem leszel rossz gazdája!
az alap: főtt rizs, főtt tészta
ehhez: bármilyen húsmaradék, csak ne legyen szálkás, vagy csöves csont benne, a húst fűszer nélkül, kevés sós vízben megfőzöd/párolod, én a húst + a rizst egy fazékban, együtt főzöm + ehhez valami zöldség, gyümölcs: pl. sárgarépa, alma, zeller, zöldborsó, fehérrépa, körte, ilyesmi.
Hagyma, krumpli, lencse, szárazbab és erős fűszerek semmiképpen, amúgy bármi, amit otthon főzöl, mehet hozzá, csak fűszerek nélkül.
Én se vagyok sajnos olyan anyagi helyzetbe hogy prémium táppal etessem a drágámat. De Morzsi tápot adok neki ilyen olyan maradékkal. (pl leves)
Meg a bátyám hentesnél dolgozik így hoz haza általában neki maradékokat. :) Így megvagyunk. Gyönyörű, egészséges, és nagyon eleven! :) (am Magyar Vizsla)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!