Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha nincs pénz...

Mit tegyek ha nincs pénz száraztápra?

Figyelt kérdés

Van egy négy éves Jack Russel Terrierünk. Eddig félminőségi száraztápot kapott. (6-7ezer forint 10 kiló) Viszont nagyon de nagyon rossz anyagi helyzetbe kerültünk sajnos. És átmenetileg nagyon sok mindent nélkülöznünk kell. Örülünk ha az oltást be tudjuk adatni neki (már rakjuk félre a pénzt rá) Pénzem csak rossz minőségű tápra lenne elegendő (mert azért eszik rendesen) de arról úgy hallottam, hogy nem tesznek jót a kutyának és kevés a tápértéke.

Kérdésem: Mivel lehetne helyettesíteni az étkezést? Lehetne úgy csinálni, hogy esetleg egy nap kétszer háromszor is kap enni a mi ételünkből? Milyen ételeket lehetne neki adni? Rizsa,krumpli? Ilyeneket lehet adni neki? Vagy esetleg ebédnél ha mondjuk egyel több csirke combot főzök,sütök az elég neki egy kis rizsával? A kutyát nem szeretnénk elajándékozni sem menhelyre beadni. Csak szeretnék pár ételt amit lehet neki is adni és akkor úgy kalkulálni az ebédeket amiket neki is lehet enni. Így ha ezt bevezetjük és esetleg veszünk újra tápot tovább kitartana. Előre is köszi.

2010. márc. 16. 13:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nos, amikor a kutya évezredekkel ezelőtt az ember mellé szegődött, akkor kialakult egy olyan szimbiózis a két faj között, aminek egy részlete az volt, hogy a kutya felette az ember által hátrahagyott maradékokat, még az emberi fekáliát is (a sz@r most is csemegének számít számukra). Tehát majdnem mindent megehet, amit ti is esztek, a krumplitól sem lesz baja csak éppen a tápértéke nulla a kutya számára. Ez a fajta táplálás persze távol áll az ideális étrendjétől, hosszútávon hiánybetegségekhez vezethet, akár lerövidítheti az életét is, de nyárig ki fogja bírni. Egy menhelyen sem lenne jobb sora, ha megválnátok tőle. Annyit azért megtehetsz érte, hogy a neki szánt ételben a fűszerezést minimálisra csökkented, mert a sok fűszer tényleg nem jó neki.
2010. márc. 16. 14:28
 12/22 anonim válasza:
100%

Gondolj arra, hogy a kutya - aki mindig is az ember legjobb barátja volt - az emberi étel maradékát ette amióta csak megszelídült.

Ez új módi, hogy ilyen-olyan tápokat adunk neki. Valaki kitalálta, hátha jó üzlet lesz. Hát az lett. A sznobok miatt. Úri-muri. De ez történelem.

Ebből kiindulva, a saját ételetekből egészítsd ki a száraztápot úgy, hogy a száraz táp hosszabb - legalább dupla ideig - kitartson. Apránként az is kederül, mit nem szeret. A mi kutyáink pl. nagyon szerették a leveseket. A rántott- és húslevest, ha krumpli volt a második fogáshoz, összetörtem mint a pürét és a levesbe tettem. De a galuskát, tésztát is nagyon szerették.

De ne félj, nem fog belepusztulni, hogy ha akár egy hétig sem kap tápot.

Remélem hasznát veszed.Üdv.

2010. márc. 16. 14:33
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi sem állunk jól anyagilag, és mostanában az aldiban vesszük a 10 kg-os száraztápot (ha jól emlékszem, belga gyártmány) és amellé adunk ezt azt a konyhából.

Pl. csirke farhát kb.150-200 Ft/kg, sertésmáj hasonló árban (talán 2-300 Ft/kg), állateledelesnél lehet ennyiért nyesedéket is kapni. Ezeket lehet sütni vagy főzni, répával, tésztával (néha búza vagy kukoricadarával is szoktam) vagy főtt rizzsel, ebédről maradt főzelékkel és a száraz táppal keverni. A miénk imádja! Az állatorvost megkérdeztük, azt mondta, ha baj van, akár májkrémes kenyeret is adhatunk egyszer-egyszer kiegészítésnek, de ha egy 200 ft-os szardíniát belekeversz az olcsó tápjába egy kis rizzsel, még a tálat is megeszi!

Nyugi, biztosan nem kell elajándékoznod a kutyádat, sok szegénysorsú kutyi örülne, ha ilyen nyalánkságokat kaphatna, ettől nem leszel rossz gazdája!

2010. márc. 16. 14:33
 14/22 anonim ***** válasza:
14:33 vagyok, lemaradt az aldis táp ára: a 10 kg 2000,-Ft
2010. márc. 16. 14:34
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

az alap: főtt rizs, főtt tészta

ehhez: bármilyen húsmaradék, csak ne legyen szálkás, vagy csöves csont benne, a húst fűszer nélkül, kevés sós vízben megfőzöd/párolod, én a húst + a rizst egy fazékban, együtt főzöm + ehhez valami zöldség, gyümölcs: pl. sárgarépa, alma, zeller, zöldborsó, fehérrépa, körte, ilyesmi.

Hagyma, krumpli, lencse, szárazbab és erős fűszerek semmiképpen, amúgy bármi, amit otthon főzöl, mehet hozzá, csak fűszerek nélkül.

2010. márc. 16. 14:48
 16/22 anonim válasza:
46%
A kutya évezredek óta az ember mellett él és a maradékát eszi. Ha ennyi ideig fennmaradt, akkor a tied is megmarad.
2010. márc. 16. 14:57
 17/22 anonim ***** válasza:
48%
a darling is 300 körül van, és laktat is, de ha veszel neki farhátat, megfőzöd rizzsel együtt, az még sztem egészséges is, csak ovatosan mert a rizs fogja a hasat nehogy szorulása legyen. De ha veszel ilyen neve nincs tápot olcsón, az nem biztos hogy laktat annyira mint mondjuk egy kicsit drágább, és a végére többe kerül.
2010. márc. 16. 15:05
 18/22 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!
2010. márc. 16. 15:17
 19/22 anonim ***** válasza:
32%

Én se vagyok sajnos olyan anyagi helyzetbe hogy prémium táppal etessem a drágámat. De Morzsi tápot adok neki ilyen olyan maradékkal. (pl leves)

Meg a bátyám hentesnél dolgozik így hoz haza általában neki maradékokat. :) Így megvagyunk. Gyönyörű, egészséges, és nagyon eleven! :) (am Magyar Vizsla)

2010. márc. 16. 17:36
 20/22 anonim ***** válasza:
75%
A Happy Dog most leakciózta a Natur Croq tápját, 10 kg most csak 3990 forint és nálunk az állateledel boltban kimérve is kapni. Szerintem neki 1 kg táp főtt csirke farháttal vagy más hússal és rizzsel kiegészítve sokáig elég. A kacsa vagy liba farhát olcsóbb a csirkénél, én azt szoktam venni és sertés májat, ha akciós. Tipp: a rizst (és az egyéb zöldségeket) én mindig a húsfélék főzővizében főzöm meg, sokkal jobb lesz nekik az íze és a tápértéke is magasabb, mintha sima vízben főne. 3-4 liternyi főzővízbe kb. 0,5 kg rizst öntök, kb. 15 perc főzés után elzárom a gázt, nem szűröm le a rizst, hanem hagyom, hogy felszívja a maradék lét. Ez az adag a táppal és a húsfélékkel keverve kb. 3 napra elég öt 50-60 cm-es marmagasságú kutyának.
2010. márc. 16. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!